respublika.lt

Antrajame M. K. Čiurlionio metų programos komisijos posėdyje – svarstymai dėl kūrėjo paveldo įprasminimo ir aktualizavimo

(12)
Publikuota: 2024 balandžio 04 16:50:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Wikipedia.org nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Mikalojaus Konstantino Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo bei sklaidos komisija siūlo jubiliejinius menininko metus skirstyti į M. K. Čiurlionio kūryboje naudotos sonatos formos dalis: ekspoziciją, plėtojimą ir reprizą. Tai atitinkamai išskleistų jo kūrybos paveldą, kitų kūrėjų interpretacijas ir kūrybos palikimą ateičiai, skelbiama Vyriausybės išplatintame pranešime žiniasklaidai.

 

Pranešama, kad premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujama komisija ketvirtadienį svarstė tarpinstitucinės darbo grupės pasiūlymus dėl M. K. Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo, aktualizavimo, pristatymo ir sklaidos koordinavimo parengtą M. K. Čiurlionio 150-ųjų gimimo metinių minėjimo nacionaliniu ir tarptautiniu mastu programos priemonių plano projektą.

Primenama, kad 2025-aisiais Lietuva minės menininko M. K. Čiurlionio 150-ąsias gimimo metines. Į minėjimo programą įtraukta per šimtą kūrybinių sumanymų, primena Ministrų kabineto atstovai. Tarp jų – daugiau kaip 10-yje Lietuvos miestų, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Japonijoje ir kitose valstybėse vyksiantys menininko kūrybai dedikuoti renginiai, koncertai, parodos, iškilminga M. K. Čiurlionio jubiliejaus minėjimo savaitė, knygų leidybos projektai, esamų atminimo ženklų atnaujinimas ir naujų sukūrimas, edukacinės programos moksleiviams, bendruomeninę dvasią stiprinantys renginiai.

Skelbiama, kad M. K. Čiurlionio kūrinys 2025-aisiais pasauliui suskambės ir iš Tarptautinės kosminės stoties.

Primenama, kad komisijos darbe dalyvauja ekspertai iš vyriausybinių institucijų ir M. K. Čiurlionio kūrybą nagrinėjančių bei puoselėjančių organizacijų bei asociacijų.

Pranešama, jog susipažinti su menininko 150-ųjų gimimo metinių minėjimo planu bus galima birželio mėnesį.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
3
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (12)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kaip balsuosite referendume dėl pilietybės išsaugojimo - taip ar ne?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+2 +9 C

+5 +9 C

+2 +8 C

+7 +15 C

+9 +14 C

+10 +14 C

0-5 m/s

0-6 m/s

0-7 m/s