respublika.lt

B.N.Stankūnienės paroda - lyg spalvota kelionė laiku

(0)
Publikuota: 2015 birželio 11 11:00:21, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Menininkė Birutė Nomeda Stankūnienė birželio 16 d. atidaro savo darbų parodą Jurgio ir Marijos Šlapelių muziejuje.

Parodoje bus eksponuojami tapybos darbai, autorės žodžiais, sukurti per pastaruosius penkerius metus, kuriems vienaip ar kitaip darė įtaką gamtos spalvos, nuotaikos. Aplinka stipriai paveikė kiekvieną šių darbų - jų temas, pavadinimus. Kartais tema-klausimas tarsi tas pats, tačiau atsakymai spalvomis ant drobės - labai skirtingi: pavasarį - vienomis spalvomis, vasarą - kitomis, o žiemą - dar kitaip. Tai tarsi amžinai gyva, pulsuojanti akistata su savimi ir pasauliu.

Įdomios ir labai stiprios raiškos dailininkės tapybos darbai tarsi kviečia į spalvotą kelionę laiku ir emocijomis. Ši paroda - tai galimybė susipažinti su stiprių, gilių ir prasmingų potėpių, išvedžiotų neabejotinai turinčios kuo pasidalyti menininkės kūryba.

B. N. Stankūnienė gimė 1963 m. Vilniuje. 1987 m. baigė Kauno technologijos universitetą, 2009 m. - Vilniaus dailės akademiją. Iškart po studijų akademijoje, labai produktyviai dirbdama, per keletą metų energingai įžengė į Lietuvos meno sceną. Atidarė savo autorinę galeriją Vilniaus senamiestyje, jos darbai buvo eksponuojami daugiau kaip 25 kartus nacionalinėse ir tarptautinėse parodose.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+9 +15 C

+10 +18 C

+11 +19 C

+18 +23 C

+20 +28 C

+23 +27 C

0-3 m/s

0-4 m/s

0-3 m/s