respublika.lt

„Grammy“ nominantų sąraše - ir Kauno m. simfoninio orkestro vardą

(0)
Publikuota: 2019 lapkričio 21 15:06:51, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Kauno miesto simfoninis orkestras. KMSO nuotr.

Šią savaitę paskelbtame prestižinių muzikos apdovanojimų „Grammy“ nominantų sąraše galima rasti ir Kauno miesto simfoninio orkestro vardą.

 

Šio orkestro, diriguojant jo vyriausiajam dirigentui Constantinui Orbelianui, kartu su visame pasaulyje žinomu amerikiečių tenoru Stephen'u Costello Kaune įrašyta kompaktinė plokštelė „A Te, o Cara“ nominuota „Grammy“ apdovanojimams geriausio klasikinio solo vokalinio albumo kategorijoje.

Svarbu ir tai, kad plokštelę įrašė būtent Lietuvos įrašų kompanija „Baltic Mobile Recordings“, o ją išleido ilgus metus su Kauno miesto simfoniniu orkestru bendradarbiaujanti legendinė leidybinė kompanija „Delos music“ (JAV).

„Tai – jau trečioji nominuota šiam prestižiniam apdovanojimui kompaktinė plokštelė iš turtingos Kauno miesto simfoninio orkestro diskografijos. Galime daryti išvadą, kad einame teisingu keliu. Džiaugiamės, kad esame pastebėti ir įvertinti. Stengiamės garsinti Lietuvos vardą visame pasaulyje“, – teigia orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Apdovanojimo tikimasi sulaukti ir už kitą orkestro bei jo vyriausiojo dirigento C. Orbeliano darbą, – kartu su užburiančiu sopranu Veronika Džiojeva Kaune įrašytą kompaktinę plokštelę „Ritorna Vincitor!“. Ši plokštelė nominuota svarbiausiems klasikinės muzikos įvertinimams – Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams 2020 m. (ICMA 2020) vokalo kategorijoje. Plokštelę taip pat išleido amerikiečių leidybinė kompanija „Delos Music“.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s