respublika.lt

Kino centro išsaugojimu susirūpinę panevėžiečiai kreipėsi atviru laišku

(0)
Publikuota: 2020 sausio 21 21:44:13, Valentina Gudienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Luko Varanausko nuotr.

Panevėžiečiai, pasirašę peticiją, skirtą Panevėžio kino centro „Garsas“ išsaugojimui, atviru laišku kreipėsi į Stasį Eidrigevičių, prašydami jo saugoti savo vardą.

 

Kaip žinoma, nors kino teatras veikia, jį ketinama nugriauti ir jo vietoje pastatyti Stasio Eidrigevičiaus meno centrą (SEMC).

„Mes esame prieš tai, kad Jūsų vardu prisidengiant būtų vykdomas įstatymų pažeidinėjimas, sėkmingos daugiametės kultūros įstaigos naikinimas, istorinio pastato nugriovimas, miesto ir Lietuvos kino bei kultūros bendruomenės supriešinimas, neapykantos kurstymas, melo skleidimas, autorinių teisių pažeidinėjimas ir miesto istorinės kultūros paveldo dalies išdarkymas“, – sakoma Pilietinės iniciatyvinės grupės „Išsaugoti Garsą!“ kreipimesi.

Panevėžiečiai atsiprašo dailininko, kad „negali paaukoti veikiančio kino teatro vardan naujo menų centro statybų“, ir kviečia jį su SEMC idėjos bendraautoriais ir Panevėžio miesto savivaldybe svarstyti galimybę meno centrą įkurti kitoje miesto vietoje.

„Prašome priimti mūsų, panevėžiečių, kvietimą likti Panevėžyje, išsaugant tai, kas panevėžiečiams labai svarbu – tai kino teatrą, ir dalintis tuo, kuo ir ketinote. Mes niekada nesakėme, kad esame prieš Jūsų darbų apgyvendinimą Panevėžyje. Esame netgi pateikę Panevėžio miesto savivaldybei siūlymą įkurti jį kultūros paveldo objekte, vienoje prestižiškiausių miesto vietų, buvusiame konservų fabrike“, – sakoma iniciatyvinės grupės kreipimesi.

Aktyvūs panevėžiečiai ragina S. Eidrigevičių išgirsti juos, tarti žodį ir tikina, kad „mieste gali tilpti abu su Garsu!“.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s