respublika.lt

Vilniuje šėls studentų festivalis „Linksminkimos“

(0)
Publikuota: 2019 lapkričio 14 15:50:43, Jolanta Kisielytė-Sadauskienė
×
nuotr. 7 nuotr.
Vilniuje šėls studentų festivalis „Linksminkimos“. LNKC nuotr.

Rudeninę tamsą sostinėje šį savaitgalį sklaidys studentiškos dainos ir šokiai – lapkričio 16–17 d. Vilniuje vyks studentų liaudiškos muzikos festivalis „Linksminkimos“. Prie šalies dainų ir šokių ansamblių, liaudiškos muzikos kapelų šiemet prisidės ir studentų ansambliai iš Lenkijos ir Ukrainos.

 

Dešimtą kartą vyksiančiame studentų festivalyje, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Vytauto Didžiojo universitetas, dalyvaus Lietuvos aukštųjų mokyklų dainų ir šokių ansambliai, liaudiškos muzikos kapelos bei svečiai iš užsienio – Liublino medicinos universiteto liaudiškų šokių ansamblis (Lenkija) ir Charkovo I. Kotliarevskio nacionalinio menų universiteto bandūrininkių ansamblis (Ukraina). Dainuojančią ir šokančią studentiją vienijantis renginys, skirtas Tarptautinei studentų dienai paminėti, šiemet sulauks net šešių šimtų dalyvių.

„Liaudies dainas, šokius, instrumentinę muziką puoselėjantis festivalis „Linksminkimos“ paremtas liaudiškos muzikos ansamblių tradicijomis ir savo idėjomis artimas tarptautinei studentų dainų ir šokių šventei „Gaudeamus“. Džiaugiamės, kad jau kelis metus iš eilės festivalis sulaukia ir užsienio akademinio jaunimo dėmesio, pas mus atvyksta studentų kolektyvai iš Armėnijos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Vengrijos ir kitų šalių aukštųjų mokyklų. Šis renginys – puiki galimybė pamatyti vieniems kitus, susidraugauti, pažinti kitų tautų tradicijas ir, žinoma, pasimokyti vieniems iš kitų“, – sako festivalio organizatorė Vytauto Didžiojo universiteto dainų ir šokių ansamblio „Šviesa“ meno vadovė Jolanta Kisielytė-Sadauskienė.

Festivalio atidarymo koncertas, vyksiantis lapkričio 16 d. 15 val. Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje, bus skirtas liaudies instrumentinei muzikai. Renginyje pasirodys dainų ir šokių ansamblių instrumentinės grupės, kurios koncertuose retokai atlieka solinius numerius, apsiribodamos pritarimu šokiams ir dainoms, koncertuos kolektyvų chorai bei vokaliniai ansambliai, festivalio svečiai. 

Sekmadienio rytą studentai pradės aktyviai – 11 val. Vilniaus kolegijos sporto salėje vyks draugiškos studentų sporto žaidynės, kviečiančios dalyvius į visas užduotis ir rungtis žvelgti linksmai ir kūrybiškai.

Po pietų, 15 val., į Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatrą žiūrovus pakvies šventinis festivalio koncertas „Šokim trypkim, linksmi būkim“. Meno ansamblių programose skambės tradicinės ir aranžuotos liaudies dainos, bus atliekami sceniniai liaudiški šokiai, tarp kurių ir jaunų baletmeisterių, ir lietuvių tautinio šokio patriarchu laikomo profesoriaus Juozo Lingio šokių kompozicijos.

Visi festivalio renginiai nemokami.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s