respublika.lt

A.Šlipavičius-Šlipas 2016-aisiais sėkmės sulaukė Amerikoje ir Italijoje

(0)
Publikuota: 2016 gruodžio 29 18:32:22, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Artūras Šlipavičius (Šlipas). Eltos nuotr.

Tarptautinį pripažinimą dailės ir muzikos srityse pelnęs dailininkas ir muzikantas, daugelio personalinių parodų autorius Artūras Šlipavičius (Šlipas) antrąkart pristatė savo darbus Amerikos publikai.

 

Dešimt metų kurti „Meilės" ciklo paveikslai (41 paveikslas, iš viso cikle - 130 darbų) buvo eksponuojami privačioje meno galerijoje, Lietuvos konsulate Niujorke bei Lietuvių dailės muziejaus galerijoje „Siela" Čikagoje. Tai - jau antras dailininko A. Šlipavičiaus darbų pristatymas JAV publikai šiose erdvėse po 2014 m. vykusio debiuto parodoje „New York Artexpo 2014".

2017-ųjų sausio mėnesį JAV, Lietuvos konsulate Niujorke, dar bus eksponuojami 2006-2016 metais sukurti, laiko ir kritikų puikiai įvertinti A. Šlipavičiaus darbai. O pats menininkas sausio 22 d. turėtų vykti į Pizą atsiimti Italų meno akademijos skirto tarptautinio Galileo Galilėjaus (Galileo Galilei) apdovanojimo už nuopelnus menui („International Prize Galileo Galilei") ir vasario 17 d. Genujos mieste Italijoje atsiimti Tarptautinio Kristupo Kolumbo meno tyrinėtojo apdovanojimo („International Prize Cristoforo Colombo", „Art Explorer").

Dar iki dailininkui išvykstant už Atlanto, iš Italijos į Lietuvą atskriejo puiki žinia, kad maestro Šlipo kūrybą įvertino Italų meno akademija, įrašydama kūrinį „Lethe - Natiurmortas" į elitinį leidinį „XXI amžiaus meno meistrų knyga" („The 21st Century Art Book"), o įvairiapusė menininko asmenybė įvertinta Viljamo Šekspyro (William Shakespeare) apdovanojimu už teatrališkumą kūryboje („Shakespeare in Art Award").

Kūrybingas ir produktyvus menininkas A. Šlipavičius jau turi daug grandiozinių planų 2017 metams. Jo suburtai grupei „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu" (IVTKYGYG) sukanka 30 metų. Ta proga Belgijoje jau gaminama pirmoji vinilinė grupės plokštelė „Paradas". Grupė organizuos keletą IVTKYGYG koncertų netradicinėse erdvėse.

Taip pat organizuos tarptautinę meno parodą Vilniuje „Adam - Eva". Tai visą menininko kūrybinį laiką užimanti ir ramybės jau daug metų neduodanti idėja, kuri turi būti įgyvendinta kitais metais.

Taip pat organizuojamas didžiulis muzikinio veiksmo projektas „Haruspicija" (Haruspikas - senovės Romoje etruskų kilmės žynys būrėjas, pranašautojas, burdavęs iš aukojamų gyvūnų vidurių arba iš neįprastų gamtos reiškinių, pvz., saulės, mėnulio užtemimų, žaibo). Tai bus šešių muzikantų šešios muzikinės improvizacijos šešiems Šlipo kuriamiems paveikslams pasitelkiant šviesos ir XXI a. technologijas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s