respublika.lt

Asociacijos „LATGA“ laukia svarbios permainos

(0)
Publikuota: 2016 lapkričio 07 17:13:02, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Asociacijos LATGA tarybos prezidentas Teisutis Makačinas. Gedimino Bartuškos nuotr.

Asociacijos LATGA laukia svarbūs įvykiai - šį penktadienį asociacijos salėje Vilniuje prasidės visiems autoriams itin aktualus visuotinis narių susirinkimas, kurio metu bus renkama nauja taryba ir jos prezidentas. Trylika tarybos narių bus išrinkti ketverių metų kadencijai. Tokios pačios trukmės kadencijai bus išrinktas ir tarybai vadovausiantis prezidentas.

 

"Ką tik išsirinkome naują Seimą, rytoj naują prezidentą turės JAV. Taip jau sutapo, kad svarbūs pokyčiai laukia ir asociacijos LATGA - didžiausios ir seniausios šalyje autorių bendrijos. Nesitikime, kad susirinks visi asociacijai priklausantys autoriai, nes dabar jų yra jau per 4 600. Vis dėlto, norėtųsi, kad kuo daugiau autorių įsijungtų į asociacijos veiklą ir nepraleistų svarbių įvykių - naujos tarybos ir jos prezidento rinkimų", - sakė asociacijos LATGA direktorius Jonas Liniauskas.

Ketverius metus (nuo 2012 m.) asociacijos LATGA nariams taryboje atstovavę kompozitoriai Juozas Širvinskas, Zita Bružaitė, Alvydas Jegelevičius, Gediminas Zujus ir Teisutis Makačinas, poetai Liutauras Degėsys ir Antanas A. Jonynas, dailininkas Bronius Leonavičius, žurnalistas Dainius Radzevičius, tautodailininkas Jonas Rudzinskas, fotografas Jonas Staselis, literatūros kritikas Eimutis Valentinas Sventickas, dailininkė-vitražistė Edita Utarienė antradienį, lapkričio 8 d., rinksis į paskutinį posėdį. Tiesa, pagal įstatus jie visi gali būti perrinkti dar vienai kadencijai, tarp jų - ir tarybai nuo 2012-ųjų iki dabar vadovavęs prezidentas T. Makačinas.

Pagal LATGA įstatus, septynis tarybos narius į tarybą deleguoja steigėjai, t. y. Lietuvos autorių kūrybinės sąjungos (Dailininkų sąjunga, Fotomenininkų sąjunga, Rašytojų sąjunga, Tautodailininkų sąjunga, Žurnalistų sąjunga ir kt.). Likusiuosius šešis iš savo tarpo išrinks visuotiniame susirinkime dalyvausiantys autoriai.

"Tuos, kurie negali dalyvauti asociacijos LATGA visuotiniame narių susirinkime, kviečiame perleisti savo balsą kitam asociacijos nariui", - sakė J. Liniauskas.

Pasak jo, keisis ne tik tarybos, bet ir asociacijos LATGA veiklą kontroliuojančių etikos bei revizijos komisijų sudėtys. Etikos komisijos veikloje nuo 2012-ųjų iki dabar dalyvavo poetai Vladas Braziūnas, Erika Drungytė ir Petras Palilionis, režisierius Jonas Vaitkus, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas. Revizijos komisijoje dirbo rašytojas Eugenijus Ignatavičius, prozininkė, scenaristė Eligija Volodkevičiūtė ir keramikas Gvidas Raudonis.

Asociacija LATGA kolektyviai administruoja įvairių sričių autorių teisių turėtojų teises, renka ir paskirsto autorinį atlyginimą už kūrinių panaudojimą, koordinuoja asociacijos narių veiklą, užtikrina kuo platesnį Lietuvos ir užsienio autorių kūrinių panaudojimą, užkerta kelią autorių teisių pažeidimams. Asociacija LATGA administruoja muzikos, vizualiųjų bei audiovizualinių menų, dramos, literatūros sričių autorių teises.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar norėtumėte sugrįžti į mokyklą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s