respublika.lt

Choro dirigentei D.Beinarytei įteiktas garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“

(8)
Publikuota: 2024 birželio 29 20:27:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanota choro dirigentė ir kompozitorė Danguolė Beinarytė. Eltos nuotr.

Šeštadienį Kauno Dainų slėnyje ypatingu Dainų dienos renginiu „Miškais kalnai žaliuoja“ atidarytas šimtmetį mininčios Dainų šventės „Kur giria žaliuoja“ koncertų ciklas. Jo metu Kauno technologijų universiteto (KTU) choro „Jaunystė“ meno vadovei, žinomai dirigentei Danguolei Beinarytei už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

 

„Minėdami Dainų šventės tradicijos šimtmetį, nepamirškime ir tų, kurie šiandien dainai skiria visą savo gyvenimą. Todėl noriu įteikti Kultūros ministerijos garbės ženklą žmogui, kuris yra mūsų chorinės muzikos amžinasis variklis. Žmogui, kuris visą savo gyvenimą skiria tam, kad mūsų dainos skambėtų dar plačiau, gražiau ir garsiau“, – sakė apdovanojimą įteikdamas kultūros ministras Simonas Kairys.

Ilgametė KTU akademinio choro „Jaunystė“ meno vadovė ir dirigentė D. Beinarytė taip pat dirba A. Kačanausko muzikos mokykloje mokytoja metodininke, aktyviai dalyvauja Lietuvos chorų sąjungos veikloje.

D. Beinarytė yra Dainų dienos Kaune meno vadovė ir Dainų dienos Vilniuje programos vadovė.

ELTA primena, kad šių metų birželio 29–liepos 6 dienomis Lietuvoje vyks jubiliejinė šimtmečio Dainų šventė „Kad giria žaliuotų“. Pirmasis jos renginys šeštadienį vyksta Kaune, Dainų slėnyje, o savaitės koncertinį ciklą liepos 6-ąją uždarys Dainų dienos koncertas Vilniaus Vingio parke.

Organizatoriai primena, kad į 10 iš 14 Dainų šventės renginių bus galima patekti nemokamai, įskaitant ir stovimas Dainų dienos Vilniaus Vingio parke vietas. Šventės renginiuose dalyvaus 35 tūkst. dalyvių ir 1,5 tūkst. kolektyvų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
10
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (8)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar baiminatės besikeičiančio klimato ir su juo prognozuojamų problemų (audrų, gaisrų, pabėgėlių)?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia oro temperatūra vasarą jums labiausiai komfortiška?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +19 C

+12 +17 C

+11 +19 C

+13 +21 C

+15 +23 C

+19 +24 C

0-3 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s