respublika.lt

Dainų šventė Vilniuje prasidės nemokamu žvaigždžių koncertu: su chorais sceną dalinsis „Baltos varnos“ ir Aistė Smilgevičiūtė

(9)
Publikuota: 2024 birželio 26 08:16:24, LNKC inf.
×
nuotr. 4 nuotr.
Organizatorių nuotr.

Jau šį savaitgalį prasideda šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų" renginiai. Visą savaitę truksiančioje programoje - 14 įvairių žanrų koncertų, parodų, pasirodymų. Pirmasis koncertas birželio 29 d. įvyks Kauno Dainų slėnyje, o į Vilnių birželio 30 d. atkeliaujanti šventė nustebins netikėta dovana - nemokamu koncertu Katedros aikštėje, kuriame visiškai naujuose vaidmenyse bus galima išgirsti žinomus atlikėjus.

 

Šimtmečio vakaras - taip pavadintas koncertas, kurį organizatoriai apibūdina kaip muzikinę ir istorinę kelionę, Dainų šventės šimtmetį atversiančią kaip asmeninį pasakojimą. Žiūrovai, žvelgdami į archyvines nuotraukas istoriniuose dokumentuose ir šeimų albumuose, sužinos, ką pasakoja, kokį Dainų švenčių laikotarpį atspindi konkretūs istoriniai kadrai, ir patirs, kas juose yra nežinoma, nematoma, užrašyta kitoje pusėje. Koncerto muzikinį audinį pins Sauliaus ir Donato Petreikių suburta muzikantų grupė, kartu su saksofonininku Karoliu Šarkumi puikiai žinomas Dainų šventės tradicijos melodijas padėsianti išgirsti naujai.

Premjerų kupiname koncerte dainuos publikos mylimos atlikėjos: grupė „Baltos varnos", Aistė Smilgevičiūtė, Loreta Sungailienė, Rasa Serra, Vytautė Pupšytė, Gabija Lokytė. Sceną jos dalinsis su chorais „Vilnius", „Ąžuoliukas", „Liepaitės" ir Lietuvos kariuomenės orkestru. Klausytojus koncerte lydės vedėjai žurnalistė Eglė Daugėlaitė ir istorikas Aurimas Švedas, o ambicingi režisieriaus Daliaus Abario kūrybiniai sprendimai įtrauks kviesdami prisiminti, sužinoti, išgirsti ir padainuoti - pusantros valandos renginyje klausytojai ir žiūrovai taps istorijos dalyviais ir balsais.

„Kviečiu visus nepraleisti šio įspūdingo koncerto, - sakė Dainų šventę organizuojančio Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. - Kito tokio artimiausią šimtmetį tikrai nebus. Naujomis akimis pamatyti šimto metų istoriją yra didelė dovana. Neabejoju, kad didžiulį įspūdį paliks ne tik aukščiausio lygio muzikantai, bet ir techniniai koncerto sprendimai, kurie leis įvertinti, kokį gražų kelią per šimtą metų nuėjo Dainų šventės tradicija ir mūsų muzikinė kultūra."

Nemokamas Šimtmečio vakaro koncertas Vilniaus Katedros aikštėje - birželio 30 d., sekmadienį, 21 val. Visa Dainų šventės renginių programa: https://www.dainusvente.lt/programa/

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
2
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (9)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokį poilsį renkatės Lietuvoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia oro temperatūra vasarą jums labiausiai komfortiška?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+17 +24 C

+11 +21 C

+17 +26 C

+18 +28 C

+28 +31 C

+18 +25 C

0-6 m/s

0-7 m/s

0-5 m/s