respublika.lt

Dainų šventėje dirbs 54 greitosios medicinos pagalbos brigados: budės ir policijos pareigūnai, NVSC specialistai

(7)
Publikuota: 2024 birželio 25 13:03:00, Viktorija Smirnovaitė, Elta
×
nuotr. 2 nuotr.
Dainų šventės spaudos konferencija. Eltos nuotr.

Šią savaitę prasidėsiant šimtmečio Dainų šventei, institucijos rengiasi keliasdešimt tūkstančių dalyvių sulauksiančiam renginiui.

 

Pasak policijos generalinio komisaro Renato Požėlos, šventės metu dirbs „pakankamai didelės pareigūnų pajėgos“. Taip pat didinamos ir greitosios medicinos pagalbos pajėgos – šventės savaitę sostinėje papildomai budės 54 brigados, joms talkins 55 savanoriai, pažymi Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) specialistė Viktorija Buzytė.

„Šiame renginyje stiprinamas būtinosios pagalbos teikimas – kviečiamos papildomai 54 greitosios medicinos pagalbos brigadas, kurios renginio metu teiks būtinąją pagalbą“, – Dainų šventės spaudos konferencijoje antradienį teigė V. Buzytė.

„Greitosios medicinos pagalbos brigadoms padės savanoriai, kurių turėsime 55. Jie bus apsivilkę oranžinės spalvos marškinėlius su gyvybės kryžiumi ant nugaros ir žodžiu „Savanoris“. Pamačius tokį asmenį reikia nebijoti kreiptis į jį ir jis arba suteiks pirmą pagalbą, arba palydės jus iki vietos, kur ta pagalba bus suteikta“, – pažymėjo V. Buzytė.

Specialistė taip pat atkreipė dėmesį, kad visos šventės metu taip pat dirbs ir įprastai Vilniuje kasdien budinčios 37 greitosios medicinos pagalbos brigados.

Savo ruožtu policijos pareigūnai jau yra atlikę stalo pratybas, derinant policijos darbą savaitę truksiančiame renginyje. Be to, rengiamas atsarginis planas, jei dėl kokių nors priežasčių renginio metu sutriktų bendrojo pagalbos centro linija 112.

„Tokiu atveju gyventojų skambučius priimtų policijos pareigūnai“, – sakė R. Požėla.

Renginyje budės ir NVSC specialistai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė atkreipia dėmesį, kad specialistai jau patikrino ir įvertino kiek daugiau nei šimtą vietų sostinėje, kur bus apgyvendinti Dainų šventės dalyviai.

„Į Vilnių atvyksta keliasdešimt tūkstančių žmonių. Yra daugiau nei šimtas vietų, kur jie gyvens. Iškart noriu pasakyti, kad sąlygos kai kur paprastos, kai kur – beveik spartietiškos, (...) Vilniuje kartais pasitaiko legionierių ligos atvejų – įvertinome šią riziką, taip pat įvertinta rizika žaliųjų plotų, želdinių nuo erkių ir erkių įkandimų“, – spaudos konferencijoje teigė R. Lingienė.

„Taip pat dirbame su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba, jei kartais kiltų per maistą plintančios užkrečiamos ligos protrūkis, kad jis būtų kuo greičiau lokalizuotas ir likviduotas. Be abejo, bet kokiai kitai grėsmei iškilus, NVSC specialistai bus čia pat“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė, pabrėždama, kad prireikus centro darbuotojai bus pasiekiami visą Dainų šventės savaitę.

Ji taip pat kreipėsi ir į šventės dalyvius, ragindama savo saugumu ir sveikata pasirūpinti ir savarankiškai – nesivežti greitai gendančių maisto produktų – pieno, keptos, virtos, karšto rūkymo mėsos, turėti drėgnų servetėlių, kremo nuo saulės, kepures bei gertuves, pripildytas vandeniu, apsiaustus nuo lietaus.

Žiūrovai raginami atvykti anksčiau

Savo ruožtu Dainų šventės organizatoriaus Nacionalinio kultūros centro (NKC) vadovas Saulius Liausa primena visiems dalyviams su savimi turėti gertuves – jas bus galima prisipildyti vietoje tiekiamu geriamuoju vandeniu.

„Yra prašymas savivaldybėms ir dalyviams atvažiuoti su savo gertuvėmis. Noriu padėkoti Vilniaus ir Kauno savivaldybėms ir Vilniaus vandenims – bus pateikta daug nemokamo geriamo vandens“, – pažymėjo S. Liausa.

Jis taip pat kreipėsi į renginio žiūrovus, ragindamas naudotis viešuoju transportu bei į koncertus atvykti likus bent pusvalandžiui iki renginio pradžios.

„Renginiai didelėse erdvėse, bus daug žmonių – labai kviečiu iš anksto ateiti į renginius. (...) Tai rašėme ir ant bilietų – kad likus pusvalandžiui iki koncerto žiūrovai nebebus įleidžiami, koncertas visgi ir scena yra viena erdvė, tad kol eina žiūrovai, negalime pradėti tiesioginės transliacijos“, – kalbėjo S. Liausa.

„Dėl parkavimo – geriau pasinaudoti viešuoju transportu. Kaip minėjau, prieš koncertus ir po jų, bus papildomi maršrutai“, – sakė NKC vadovas.

ELTA primena, kad šių metų birželio 29–liepos 6 dienomis Lietuvoje vyks jubiliejinė šimtmečio Dainų šventė „Kad giria žaliuotų“. Pirmasis jos renginys įvyks Kaune, Dainų slėnyje, o savaitės koncertinį ciklą liepos 6-ąją uždarys Dainų dienos koncertas Vilniaus Vingio parke.

Organizatoriai primena, kad į 10 iš 14 Dainų šventės renginių bus galima patekti nemokamai, įskaitant ir stovimas Dainų dienos Vilniaus Vingio parke vietas. Šventės renginiuose dalyvaus 35 tūkst. dalyvių ir 1,5 tūkst. kolektyvų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
2
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (7)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokį poilsį renkatės Lietuvoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia oro temperatūra vasarą jums labiausiai komfortiška?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+17 +24 C

+11 +21 C

+17 +26 C

+18 +28 C

+28 +31 C

+18 +25 C

0-6 m/s

0-7 m/s

0-5 m/s