respublika.lt

Išleisti du nemokami „banditiški“ el. romanai

(0)
Publikuota: 2017 vasario 04 08:56:36, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Išleisti du nemokami "banditiški" el. romanai. Eltos nuotr.

Elektroninių knygų leidėjų asociacija "Naujas vardas" ketvirtadienį pristatė debiutuojančio lietuvių rašytojo Artūro Žilio knygą, kurioje sudėti du "banditiški" romanai - "Atpirkimas" ir "Kartą Lietuvoje". Tik suaugusiems skirti kūriniai - apie ne taip seniai Lietuvoje dar egzistavusių nusikalstamų grupuočių bei pavienių kriminalinių "tadų blindų" įsivaizduojamą gyvenimą - ne tik veiksmus, bet ir mąstymo būdą, logiką, tikėjimą, jausmus.

 

Smurtas, svaigalai, ginklai, nusikaltimai. Bet taip pat - draugystė, meilė, savigarba, Dievas. Viso to pilni abu jauno dainų tekstų kūrėjo ir atlikėjo A. Žilio, dar žinomo slapyvardžiu Kristagas, aštraus siužeto romanai.

„Atpirkimą" ir „Kartą Lietuvoje" vienija ne tik banditiško romano žanras. Abi istorijos susijusios ir savo siužetais bei problematika. „Meilė ir mirtis Marijampolėje" - būtų galima apibendrintai pavadinti kūrinius. Arba - „Paslaptinga medinio kryželio kelionė". Arba „Sergantis genijaus protas". A. Žilis ne tik puikiai mezga intrigas, vingiuoja siužeto linijas ir išlaiko įtampą, bet ir genialiai atskleidžia, kokia karšta ir aštri, net nuodinga košė gali virti jauno žmogaus galvoje, kaip lengvai iš draugiško ir talentingo paauglio šis gali tapti asocialiu asmeniu, bei kokie iš tiesų yra šeimos, visuomenės, meilės ir Dievo vaidmenys šiame virsme.

Romanuose kiek įmanoma išlaikyta autentiška veikėjų ir pasakotojo kalba - su visomis svetimybėmis, žargonu, slengu. Tai suteikia kūriniams savitą skonį ir spalvą. Sužavi ir pats pasakojimo būdas, varijuojantis nuo įtikinamai autentiškų beraščio paauglio užrašų iki tarantiniškai spalvingų ir ironiškų veiksmo scenų, svyruojančių ant parodijos ribos.

"Naujas vardas" (www.naujasvardas.lt) nuo 2013 metų leidžia nemokamas naujų lietuvių literatūros autorių knygas. Leidėjų tikslas - suteikti naujiems talentingiems autoriams geresnę starto poziciją literatūros pasaulyje, o skaitytojams - atrasti naujų jiems patinkančių rašytojų. A. Žilio "Atpirkimas | Kartą Lietuvoje" - 20-oji "Naujo vardo" išleista knyga.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s