respublika.lt

„Jaukūs vakarai" vyks visą šventinį laikotarpį „Muzikos galerijoje"

(0)
Publikuota: 2016 gruodžio 19 08:16:32, Vaida ANDRIKONYTĖ
×
nuotr. 6 nuotr.
Virgilijus Noreika

Sostinės Gedimino prospekte įsikūrusi "Muzikos galerija" kviečia į šventinį žiemos koncertų ciklą "Jaukūs vakarai". Dešimtyje skirtingų koncertų greta pačių ryškiausių Lietuvos atlikėjų čia pasirodys ir svečiai iš užsienio, taip pat ir ne vienas užsienyje gyvenantis lietuvis, per šventes grįžtantis į gimtąją Lietuvą. Tai pirmosios jaukios "Muzikos galerijos" Kalėdos - įkurtuvės atšvęstos tik šių metų rugsėjį. Salėje tik 100 vietų, o bilietai tirpsta... Taigi kviečiame susipažinti su programa ir nedelsti!

 


Gruodžio 21 d. 18 val. (trečiadienis).

Nuostabi dovana Lietuvos klausytojams - Virgilijaus NOREIKOS solinis koncertas artėjančių Kalėdų proga. Mūsų didžiajam scenos Maestro ypatingi skambūs pristatymo žodžiai nereikalingi. Jis tiesiog yra Lietuvos legenda - tuo viskas ir pasakyta. Pirmasis iš pokario Lietuvos dainininkų, stažavęs legendiniame Milano "La Scalla" teatre, kur sukūrė šešis vaidmenis. Vėliau šiame teatre gastroliavo kaip Maskvos Didžiojo teatro trupės narys. Koncertavo daugelyje pasaulio šalių, jo bagaže daugiau kaip 50 vaidmenų. Nuostabu, kad jo balsas nepakitęs skamba jau šitiek metų, užkariaudamas klausytojų širdis. Jis tęsia pačias geriausias pasaulines dainavimo tradicijas, jas perėmęs iš savo Mokytojo Kipro Petrausko ir perduodamas savo studentams, kurie dainuoja garsiausiose pasaulinėse operų scenose - tai Edgaras Montvidas, Laimonas Pautienius, Merūnas Vitulskis, Vaidas Vyšniauskas bei daugelis kitų.

V.Noreikai akompanuos pianistė Rūta MIKELAITYTĖ-KAŠUBIENĖ. Vakaro vedėjas muzikologas Viktoras GERULAITIS.


Gruodžio 22 d. 18 val. (ketvirtadienis).

"Kūdikėlio Jėzaus belaukiant..."


Susikaupti Kūčioms, Jėzaus gimimui kviečia Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Adrija ČEPAITĖ ir pianistė Rusnė-Monika PALŠAUSKAITĖ (Škotijos karališkosios konservatorijos absolventė). Skambės ištraukos iš žymiojo O.Mesiano (O.Messiaen) ciklo "Dvidešimt žvilgsnių į kūdikėlį Jėzų" bei portugalų poezijos genijaus F.Pesoa (F.Pessoa) lyrika. Pasitikime ateinantį kūdikėlį Jėzų kupini dieviškosios malonės ir žmogiškosios meilės, taip subtiliai derančių O.Mesiano ir F.Pesoa kūryboje.

Gruodžio 26 d. 16 val. (pirmadienis)

Antrąją Kalėdų dieną "Muzikos galerija" kviečia pasiklausyti džiugios muzikos - fortepijoninių improvizacijų, atliekamų pianisto ARTŪRO ANUSAUSKO. Koncertas įdomus tuo, kad džiazo muziką palydės balerinos Aušros KRASAUSKAITĖS-BERULĖS šokio improvizacijos. Koncerte dalyvaus ir jaunoji džiazo vokalo žvaigždė FREYA ALLEY.

Gruodžio 26 d. 19 val. (pirmadienis)

"...kur mano namai, kur mano širdis..."


Kalėdų proga savo koncertą surengs ir namo šventėms sugrįžtantis žymus Lietuvos tenoras VAIDAS VYŠNIAUSKAS (užsienyje žinomas kaip Kristian Benedikt). Dainininkas pastaruoju metu yra retas svečias mūsų kultūriniame gyvenime, todėl šis vakaras itin išskirtinis vokalinės muzikos gerbėjams. Kaip visos upės suteka į ežerus, jūras, vandenynus, taip ir didžiausios bei didingiausios operos, oratorijos bei kantatos užgimė iš paprastos liaudies dainos... Solistas drauge su puikia pianiste Rūta MIKELAITYTE-KAŠUBIENE atliks bene gražiausią Lietuvos vokalinę klasiką, į koncerto programą įpindamas ir kalėdinių kūrinių.

Gruodžio 27 d. 18 val. (antradienis)

"Žiemos pasažai" - fortepijono rečitalis


Jurgis ALEKNAVIČIUS - vienas ryškiausių jaunosios kartos pianistų, studijavęs Lietuvoje, Vakarų Europoje bei Rusijoje, yra Sankt Peterburgo N.Rimskio-Korsakovo konservatorijos absolventas. Jo atsidavimas muzikai buvo ne kartą įvertintas tarptautiniu mastu. J.Aleknavičiaus pasirodymai visada tampa įvykiu. Tobulas fortepijono skambėjimas, išraiškingos, apmąstytos interpretacijos, atvira emocija, stulbinanti virtuozinė technika kaskart papildo šio atlikėjo talento gerbėjų gretas. Pianisto repertuarą sudaro įvairių epochų kompozitorių muzika. Tačiau svarbiausią vietą šiame šventiniame koncerte užims F.Šopeno (F.Chopin) bei F.Listo (F.Liszt) opusai. "Esu neabejingas tam, ką groju, todėl visada atiduodu klausytojams didelę dalį savęs", - sako pianistas J.Aleknavičius.

Gruodžio 28 d. 18 val. (trečiadienis)

Grupės "AuremA" koncertas "Kelias Naujoji Vilnia-Roma"


Muzikos galerijos pristatomo jaukių kalėdinių koncertų ciklo programoje - žavus netikėtumas: akordeonistė Aurelija MATULEVIČIŪTĖ atvyksta šiam pasirodymui tiesiai iš Italijos kartu su dviem žaviais muzikantais Antoniju PALMIZANIU (Antonio PALMISANI, vokalas, Italija) ir Gabrieliu PRADU (Gabriel PRADO, perkusija, Brazilija).

Koncerte skambės antikinė ir gerai žinoma itališka populiarioji muzika, šildys braziliški ritmai ir melodijos, mėgstantiems klasiką Aurelija paruošė keletą gerai žinomų filmų takelių. Koncerto staigmena - dviejų Aurelijos autorinių kūrinių premjera, kurių klausantis norėsis šokti. Specialiai šiam akordeonistės pasirodymui dizainerė Milda Bordeaux sukūrė suknelę, įkvėptą Pietų Italijos dvasios.

Aurelija Matulevičiūtė, užsienio publikai žinoma sceniniu slapyvardžiu AuremA, šiandien laikoma viena talentingiausių jaunųjų menininkių pasaulyje. 2014 m. ji nustebino Vilniaus "Siemens" arenoje 10 000 klausytojų auditorijai sugrojusi kartu su legendiniu Stivenu Taileriu (Steven Tyler, "Aerosmith"). Šiuo metu Aurelijos akordeonas skamba kartu su prestižiškiausiais pasaulio artistais.

Gruodžio 29 d. 18 val. (ketvirtadienis)

"Iš muzikos lobyno. Rusų klasikai"


Kalėdos - laikas, kai į namus sugrįžta plačiai po pasaulį išsibarstę žmonės. Vienas iš tokių - Lietuvoje gimęs, mokslus Maskvos konservatorijoje baigęs, tačiau šiuo metu Kipre gyvenantis ir dirbantis violončelininkas Robertas GRODAS. Jis Kalėdų proga Vilniui dovanoja vienintelį savo koncertą Lietuvoje, kuriame atliks puikų S.Prokofjevo kūrinį "Sinfonia Concertante" op.125. Koncertą rusų romansais papuoš pastaruoju metu itin populiari Lietuvos dainininkė, kviečiama dažnai pasirodyti Austrijos, Vokietijos operų teatruose bei festivaliuose Aistė MIKNYTĖ. Ji yra pelniusi įvairių apdovanojimų, itin didžiuojasi medaliu, gautu prestižiniame garsaus vokiečių boso Gotlibo Friko (Gottlib Frick) festivalyje. Atlikėjams koncerte talkins žinomas Lietuvos pianistas Eugenijus ŽARSKUS.

Gruodžio 30 d. 18 val. (penktadienis)

"Tikroji meilės istorija"


Kol emigracijos iš Lietuvos mastai nemažėja, o vis daugiau mokslus užsienyje pasirinkusio jaunimo lieka gyventi juos priglaudusioje šalyje, dėmesį patraukia kitaip mąstantys žmonės. "Muzikos galerija" pristato grįžusį į Lietuvą ir sėkmingai tęsiantį koncertinę veiklą atlikėją Remigijų SABALIAUSKĄ - dainininką, pianistą, muzikos mokslų daktarą, tarptautinių konkursų laureatą. 2007 metais baritonas debiutavo pagrindiniu vaidmeniu Dž.Pučinio (G.Puccini) operoje "Gianni Schicchi" (Teksaso universitetas, JAV), o jau 2008 metais debiutavo ir profesionalioje operos scenoje, kur atliko Ščelkalovo vaidmenį M.Musorgskio operoje "Borisas Godunovas" (Dnepropetrovskas, Ukraina). Lietuvos operos scenoje baritonas debiutavo 2014 m. sausio 31 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre pagrindiniu Griaznojaus vaidmeniu N.Rimskio-Korsakovo operoje "Caro sužadėtinė". Šiame koncerte dainininkas pasirodys su jauna pianiste Konstancija KERBEDYTE - daugkartine tarptautinių konkursų laureate, sėkmingai studijuojančia Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tiesa, su dr.Remigijumi Sabaliausku koncertinė veikla pradedama netradiciškai - pianistė ne tik gros, bet ir skaitys savo kūrybos poeziją. Dueto repertuare - gražiausi rusų romansai, itališkos, prancūziškos arijos iš žinomiausių operų, lietuvių kompozitorių dainos ir net fortepijoniniai duetai.

Gruodžio 31 d. 17 val. ir 19 val. (šeštadienis)

Net du NAUJAMETINIAI MUZIKOS GALERIJOS VAKARAI

Nuotaikinga paskutinio metų vakaro programa su žinomais Lietuvos solistais jaukioje "Muzikos galerijoje" - tai, ko reikia šventinei nuotaikai pasitinkant 2017-uosius. Čia skambės operetė, populiarios arijos, nepamirštamos dainos, duetai, lydimi flamenko šokių ir puikios nuotaikos! Šventiniame koncerte dalyvauja LNOBT solistė Julija STUPNIANEK (sopranas), LMTA dėstytojas Dainius PUIŠYS (baritonas), pianistė Rūta MIKELAITYTĖ-KAŠUBIENĖ, flamenko šokėja Natalija KOVALIOVA, muzikologė Laimutė LIGEIKAITĖ.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar norėtumėte sugrįžti į mokyklą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s