respublika.lt

J.Heifeco smuikininkų konkurso laureatė - japonė J.Arai

(0)
Publikuota: 2017 vasario 21 08:55:01, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 3 nuotr.
Jašos Heifeco smuikininkų konkurso finalas. M. Mikulėno nuotr.

Savaitę vykusiame V tarptautiniame Jašos Heifeco (Jasha Heifetz) smuikininkų konkurse aukščiausiai įvertinta ir 10 000 eurų pirmąja premija apdovanota japonų smuikininkė Jurina Arai (Yurina Arai).

 

Tarptautinei komisijai, kuriai pirmininkavo maestro Gidonas Kremeris, išklausius finalistų pasirodymus, buvo paskelbti konkurso laureatai, diplomantai ir specialiųjų prizų laimėtojai.

Antrąja ir trečiąja vieta atitinkamai įvertinti smuikininkas iš Ukrainos Dmytro Udovyčenka ir jaunasis japonų smuiko virtuozas Renosukis Fukuda (Rennosuke Fukuda). Diplomantais paskelbti japonų smuikininkė Miu Odzekis (Mayu Ozeki) ir Maskvos konservatorijos aspirantas Stepanas Starikovas. Japonų smuikininkus, kurie konkurse pelnė du laureatų vardus ir diplomą, atvyko pasveikinti Japonijos ambasadorius Lietuvoje Tojohei Šigeda (Toyohei Shigeeda).

Finaliniame ture prie komisijos jai pirmininkauti prisijungė maestro G. Kremeris. Konkurso finalo išvakarėse kartu su kameriniu orkestru "Kremerata Baltica" jis surengė įspūdingą jubiliejinį koncertą, kurio metu maestro buvo apdovanotas Lietuvos kultūros ministerijos garbės ženklu "Nešk savo šviesą ir tikėk".

Be pagrindinių prizų, taip pat įteikta daug specialiųjų apdovanojimų. Uždarymo ceremonijoje griežusios lietuvaitė Julija Ivanovaitė ir japonų smuikininkė Ririko Noborisaka apdovanotos už geriausią J. Heifeco transkripcijos interpretaciją ir specialiai konkursui parašytos Zitos Bružaitės kūrinio "Canzona" smuikui solo atlikimą. Publikos simpatijų prizu buvo įvertintas lietuvis Bernardas Petrauskas.

Konkurso nugalėtoja J. Arai buvo įvertinta Lietuvos nacionalinės filharmonijos specialiuoju prizu. Taip pat jai atiteko specialus Lietuvos žydų bendruomenės apdovanojimas - J. Heifeco statulėlė, kuri nuo šiol bus teikiama kiekvieno šio smuikininkų konkurso nugalėtojui.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar norėtumėte sugrįžti į mokyklą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s