respublika.lt

Kauniečiai sniego skulptūrų kūrėjai laimėjo auksinį festivalio apdovanojimą

(0)
Publikuota: 2015 vasario 03 10:08:25, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Mindaugas Jurėnas. Eltos nuotr.

Praėjusį savaitgalį Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kolorado valstijoje, pasibaigusiame tarptautiniame sniego skulptūrų festivalyje grupė kauniečių pelnė pagrindinį apdovanojimą - aukso medalį.

 

Nugalėtojais tapo ne kartą panašiuose renginiuose užsienyje dalyvavę skulptoriai Kęstutis Lanauskas, Mindaugas Jurėnas, Artūras Burneika bei architektas Tomas Petreikis.

Šį kartą festivalyje dalyvavusios komandos skulptūroms kurti gavo po 20 tonų sveriantį sniego bloką. Vien tik rankine įranga iš tokio luito per keletą parų reikėjo sukurti įspūdingą kūrinį. Lietuvių menininkų kompozicija iš sniego „Amžinos kaitos vėjas", anot kūrėjų, savyje „sutalpino" debesis, lietų, jūras, vandenyną, ledynus ir sniegą. Visa tai, kas yra vanduo, kuriame, beje, atsirado gyvybė. Nors kartais ją ir tekdavo saugoti nuo šios stichijos, kaip byloja Nojaus arkos istorija.

"Kur plukdys mūsų arką, gyvybę, žmoniją amžinos kaitos vėjas? Kokie toliai ir horizontai, krantai ir iššūkiai dar laukia mūsų ateityje?", - taip per filosofinius svarstymus savąją koncepciją atskleidė patys autoriai, globaliai pažvelgę į Brekenridže festivalio dalyviams tekusias užduotis.

Prieš penketą metų kauniečiams JAV pavyko nugalėti kolegas, sukūrus skulptūrą „Gyvenimas yra kova". O 2011- aisiais ta pati kūrėjų iš Kauno grupė laimėjo aukso medalį Japonijoje, Saporo sniego festivalyje. Prizinių vietų kauniečiai skulptoriai šiame festivalyje yra laimėję ir ankstesniais metais.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s