respublika.lt

Lietuvos fotomenininkų sąjunga - Vilniaus knygų mugėje

(0)
Publikuota: 2017 vasario 20 13:21:16, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Fotomenininkas Romualdas Požerskis. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Artėjančioje Vilniaus knygų mugėje Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) stendas bus vienintelis visoje mugėje, skirtas fotografijos menui.

 

Besidomintieji fotografija turės galimybę ne tik įsigyti naujų leidinių, bet ir susitikti su jų autoriais - Romualdu Požerskiu ir Algimantu Maldučiu. Vasario 25 d. vyks susitikimas su R. Požerskiu, dar šiemet išleidusiu naują albumą "Atlaidai". Atlaidus R. Požerskis fotografavo daugiau nei du dešimtmečius (1974-2001) keliaudamas po įvairias Žemaitijos bei Dzūkijos vietas, įamžindamas kitoniško pasaulio vaizdus, stipriai jaučiamus visame fotografijų cikle.

Besidomintieji 8-ojo dešimtmečio fotografija vasario 25 d. kviečiami į susitikimą su A. Maldučiu, pristatančiu savo naują retrospektyvinį fotografijų albumą "Ne sezono metas".

Kaip ir kasmet, LFS leidinius įvertino Kultūros ministerijos organizuojamas Knygos meno konkursas. Diplomą laimėjo dailininko Tomo Mrazausko apipavidalintas katalogas "Kasdienybė". Tarp gražiausių knygų pateko platformos "NoRoutine Books" leidiniai - premija skirta dailininkui Gyčiui Skudžinskui už knygą "Tada" (autorius Algis Griškevičius), G. Skudžinskas taip pat pelnė diplomą už knygą "Burning Slides" (autorė Aurelija Maknytė).

Lietuvos fotografijos leidiniai buvo pristatyti net penkiose tarptautinėse fotografijos knygų mugėse Amerikoje, Austrijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje bei Olandijoje. Didelio susidomėjimo sulaukė katalogas "Nuogo kūno teorija", "Pokario istorijos".

Vilniaus knygų mugė vyks vasario 23-26 dienomis "Litexpo" parodų rūmuose.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s