respublika.lt

Lindihopas žengia į šiuolaikinio šokio sceną

(0)
Publikuota: 2017 sausio 04 09:03:11, Vaida ANDRIKONYTĖ
×
nuotr. 2 nuotr.
Lindihopo šokejai kuria šiuolaikišką lindihopo spektaklį „Partners“. Lauros Vansevičienės nuotr.

Turbūt visi išgirdę lindihopo pavadinimą linkčioja įsivaizduodami smagiai svingo muzikos ritmu besisukančias poras. Lindihopas šokamas visur - nuo šio šokio mokyklų saliu iki aikščių ir gatvių. Kad lindihopo bendruomenės pasaulyje ir Lietuvoje milžiniškos - taip pat ne paslaptis. Tačiau žodžiai „šiuolaikinis“ ir „lindihopas“, rodos, nedera. Penki šio šokio entuziastai nusprendė tai pakeisti: laimėję jaunųjų menininkų programos „Atvira erdvė‘16“ konkursą ėmėsi šiuolaikinio lindihopo spektaklio kūrimo. Spektaklį „Partners“ sausio 6 ir 7 d. šokėjai pristatys „Menų spaustuveje“.

 

„Lindihopas yra labai nuotaikingas ir džiugus šokis: tai diktuoja svingo muzika, kuri atsirado labai sunkiu Amerikoje laiku ir buvo būdas pabėgti nuo kasdienių sunkumų. Mus visus, turinčius skirtingą šokių patirtį, suvienijo lindihopas, šis šokis mums yra be galo artimas, tačiau kurdami darbą „Partners“ norėjome parodyti, kad šis šokis nėra vienpusiškas, kad juo galime kalbėti ne tik apie linksmus, bet ir apie skaudžius dalykus”, - sakė viena spektaklio kūrėjų Elzė Višnevskytė. Ji su kolegomis kurdami spektaklį nori išeiti iš retro, vintažinės kultūros rėmų, net kiek nutolti nuo svingo muzikos ir priartėti prie grynos formos, istorijos pasakojimo judesiu. Šią formą jie kūrė derindami kitokią muziką, tylą ir judesį bei šiuolaikinio šokio  idėjas.

Spektaklis pasakoja apie šokio ir gyvenimo partnerius, jų santykius. „Kurdami spektaklį atradome daug paralelių tarp šokių ir gyvenimo partnerystės, supratome, kad sunkumai ir problemos dažnai yra panašūs. Tobulo partnerio paieška, reiklumas kitam, perfekcionizmas, negebėjimas susikalbėti ar tiesiog kalbėtis, užgimstantys daugiau nei dalykiški jausmai - su tokiais sunkumais susiduriame ir šokio partnerystėje, - sakė E.Višnevskytė.- Perkelti lindihopą į teatro sceną mums buvo tikrai nemažas iššūkis. Pirmiausia todėl, kad tokio pobūdžio projekto, kai lindihopas per šiuolaikinio šokio prizmę kuriamas teatro scenai, nei Lietuvoje, nei kitur pasaulyje neteko matyti. Nuėjome ilgą kelią, kol išsilaisvinome iš tam tikrų lindihopo rėmų ir pradėjome kurti visiškai savitą šokį ir juo pasakoti istoriją.“

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+9 +15 C

+10 +18 C

+11 +19 C

+18 +23 C

+20 +28 C

+23 +27 C

0-3 m/s

0-4 m/s

0-3 m/s