respublika.lt

M.Lukšienės premija įteikta V.Kornejevui

(0)
Publikuota: 2010 lapkričio 10 17:51:37, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 2 nuotr.
Tautinės mokyklos kūrėjos M. Lukšienės premija įteikta Vygantui Kornejevui. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Trečiadienį pirmą kartą įteikta iškilios mokslininkės, tautinės mokyklos kūrėjos Meilės Lukšienės premija. Ją pelnė Kauno Šv. Mato vidurinės mokyklos matematikos ir informatikos mokytojas Vygantas Kornejevas.

V. Kornejevas Šv. Mato vidurinėje mokykloje dirba nuo 2008 metų. Mokytojo kelią jis pradėjo kaip programos "Renkuosi mokytis" dalyvis.

Sveikindamas pirmąjį šios premijos laureatą, ministras Gintaras Steponavičius visiems susirinkusiems jauniems mokytojams linkėjo įgyvendinti daug sumanymų ir niekada nesigailėti savo pasirinkimo dirbti įdomų mokytojo darbą.

"Premija įprasmina daktarės Meilės Lukšienės nuostatų ir idėjų tąsą dabartyje. Mokyti atviru protu ir atvira širdimi, gebėti mokytis ir keistis - tai labai svarbu mokytojui, nes jis kasdien turi spręsti iškylančius naujus iššūkius", - sakė ministras.

Premijos dydis - 120 BSI (šiuo metu 15600 litų). Ji bus skiriama kiekvienais metais.

Premijos skyrimo komisija vertino 30 premijai pateiktų kandidatų pedagoginio darbo pradžią ir tolesnę veiklą, orientuotą į ugdymo demokratizavimą ir modernizavimą, sėkmingus edukacinius projektus, atsižvelgė į palankius esančių ir buvusių mokinių, tėvų atsiliepimus, sėkmingą bendradarbiavimą su kolegomis, lyderystę.

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet įsteigė Meilės Lukšienės premiją pedagogams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Premija siekiama įprasminti švietimo reformos pradininkės habilituotos daktarės M. Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus.

Į premiją gali pretenduoti asmenys, ne vyresni nei 35 metų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+9 +15 C

+10 +18 C

+11 +19 C

+18 +23 C

+20 +28 C

+23 +27 C

0-3 m/s

0-4 m/s

0-3 m/s