respublika.lt

Pirmą kartą Lietuvoje - Tarptautinis V.Noreikos dainininkų konkursas

(0)
Publikuota: 2017 balandžio 06 08:54:31, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Pirmą kartą Lietuvoje - Tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas. Organizatorių nuotr.

Vilniuje rudenį pirmą kartą vyks Tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas. Solidžią komisiją, kurioje - ir pats maestro V. Noreika, subūrusiame renginyje gali dalyvauti solistai nuo 18 iki 35 metų. Balandžio 1 d. pradėta registracija internetu tęsis du mėnesius, o konkursas vyks rugsėjo 16-22 dienomis.

 

Maestro V. Noreika - legendinis Lietuvos tenoras, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, ilgametis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius bei meno vadovas. Muzikas pirmasis iš pokario Lietuvos stažavo Milano "La Scala" teatre, o per ilgametę karjerą savo talentu džiugino tokių prestižinių salių kaip Paryžiaus "Grand Opera", Berlyno valstybinė opera, Maskvos didysis teatras publiką. Maestro - ir LMTA profesorius, išugdęs daugybę puikių dainininkų, įvertintų tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu.

"Džiugu, kad Kultūros ministerija įtraukė šį konkursą į savo prioritetų sąrašą. Apie būtinybę Lietuvoje rengti tarptautinį dainininkų konkursą buvo kalbama jau seniai. Vokalo mokykla šalyje turi savo tradiciją, džiugina aukšta kokybe, todėl konkursas - puiki proga tai įprasminti. Maestro V. Noreika - Lietuvos dainavimo meno simbolis, todėl sprendimas tarptautinį dainininkų konkursą pavadinti būtent jo vardu buvo gana natūralus", - apie konkurso idėjos gimimą trumpai papasakojo jo rengėjo VšĮ "Natų knygynas" direktorius Vygintas Gasparavičius.

Renginį vertins solidi tarptautinė komisija - operos solistai ir pedagogai V. Noreika, Asta Krikščiūnaitė (Lietuva), Marjana Lipovšek (Slovėnija), Eva Marton (Vengrija), Rudolfas Pyrnajis (Rudolph Piernay, Vokietija), atlikėjų vadybininkas Robertas Gilderis (Didžioji Britanija). Komisijai pirmininkaus lietuvių kilmės vokiečių sopranas Lijana Šukytė (Lilian Sukis). Žiuri narius atidžiai rinko LMTA Dainavimo katedros bendruomenė ir pats maestro V. Noreika.

Nemažiau patrauklūs ir laureatams numatyti prizai - I vietos nugalėtojui atiteks 10 tūkst. eurų premija bei debiutas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Atitinkamai II ir III vietai skiriamos 6 tūkst. ir 3 tūkst. eurų premijos. Numatyti ir specialieji V. Noreikos, publikos bei koncertiniai prizai.

Nors dabar intensyviai ruošiamasi dar tik pirmajam konkursui, tačiau organizatoriai neslepia ambicijų išauginti jį iki tradicinio, prestižinio, kas ketverius metus organizuojamo renginio.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s