respublika.lt

Rusų dramos teatras parodys O.Benderio istoriją

(0)
Publikuota: 2017 vasario 16 08:56:20, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Režisierius Rolandas Atkočiūnas. Redakcijos archuvo nuotr.

Lietuvos rusų dramos teatre (LRDT) pirmoji 2017-ųjų premjera numatyta kovo 17 d. Tai bus spektaklis pagal Iljos Ilfo ir Jevgenijaus Petrovo populiarųjį romaną "Dvylika kėdžių", kurį repetuoja režisierius Rolandas Atkočiūnas.

 

Paklaustas, ar jo pasirinkimas nėra sąlygotas šiuo metu demonstruojamo lietuviško kino filmo "Dvylika kėdžių", režisierius atsakė, kad tai nėra susiję. Jis buvo nusprendęs inscenizuoti šį kūrinį gerokai anksčiau nei sužinojo apie tokio filmo egzistavimą. Jo meninę logiką labiau nulėmė ankstesnė darbo LRDT patirtis, spektaklis pagal Michailo Bulgakovo pjesę "Zoikos butas". Tai, kad abiejuose kūriniuose vaizduojamas tas pats sovietinio NEP'o laikotarpis, režisieriui irgi nėra svarbu.

"Savo sprendime nepaisau istorinių, socialinių ar politinių romano motyvų, man svarbiausia - žmonių santykiai. Mano spektaklio vyksmas vystysis simboliniame laive, plaukiančiame į niekur.

Tai gali būti ir "Titanikas", ir Nojaus laivas - bet kas. Visi I. Ilfo ir J. Petrovo romano personažai čia bus pavaizduoti, ir visos romano siužeto peripetijos bus suvaidintos. Tačiau visa tai bus dar perpinta ir su bibliniu siužetu apie pranašą Mozę, ir apie žydų tautos klajones. Tautos iškeliavimas svetur - tai dar vienas šio spektaklio motyvas. Šio vaidinimo žanrą įvardinčiau kaip "epinės kelionės fantasmagoriją", - pasakojo R. Atkočiūnas, kuris yra ir romano inscenizacijos autorius.

Tiems žiūrovams, kurie ateis į teatrą nusiteikę pamatyti paprastą komediją, bus pateikta nemažai siurprizų.

Su režisieriumi spektaklį kurs jo nuolatinė kūrybinė komanda - dailininkas scenografas iš Latvijos Martinas Vilkarsis, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė, kompozitorius Giedrius Puskunigis.

Spektaklyje vaidins didžioji dalis LRDT trupės. Pagrindinius vaidmenis atliks aktoriai Valentinas Novopolskis (Ostapas Benderis), Aleksandras Agarkovas (Ipolitas "Kisa" Vorobjaninovas), Valentinas Kirejevas (šventikas Fiodoras), Aleksandra Metalnikova (ponia Gricacujeva) ir kt.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s