respublika.lt

„Skylė" pavasarį pasitinka ypatingu lygiadienio koncertu

(0)
Publikuota: 2017 kovo 19 08:54:07, Vaida ANDRIKONYTĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
„Skylė“ pavasarį pasitinka ypatingu lygiadienio koncertu. Svetlanos Batura nuotr.

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė "Skylė" kviečia visus drauge išsinerti iš žiemos rūbo, žengti į gyvybės bei veiksmo kupiną metų laiką ir kviečia į tradicinius pavasario lygiadienio koncertus.

 

Pavasario lygiadienis švenčiamas kovo 20-21 dienomis, kai visame pasaulyje (išskyrus užpoliarę) diena susilygina su naktimi. Po jo dienos ilgėja. Nuo seno šis lūžio taškas laikomas astronomine pavasario pradžia ir buvo lydimas daugybės tradicijų ir ritualų.

Metams bėgant lietuvių tradicija praustis ryte upėje, pjauti gaidį arba auštant bėgti laukais tiesiai į saulę išnyko, tačiau grupė "Skylė" sukūrė savo tradiciją - lygiadienį paminėti specialiu, tik šia proga rodomu koncertu. Šio ritualo jie laikosi jau devynerius metus.

Kiekvienais metais lygiadienio koncerto programa šiek tiek keičiasi, pridedama naujų dainų, bet esmė ir nuotaika išlieka ta pati. Šie ypatingos nuotaikos koncertai sutraukia pilnas sales žiūrovų ir nemaža jų dalis paklausyti jų ateina kiekvienus metus - taip sukurdami savo pavasario pasitikimo tradiciją. Atrodo, kad žmonėms tokių tradicijų labai reikia - bilietai į koncertą Vilniuje jau parduoti.

"Šių metų pavasario lygiadienio koncerte grosime dainas, kurios savo spalva ar tema tarsi įveda į gyvybingąjį pusmetį. Taip pat - atrinktas ryškiausias ketvirčio amžiaus kūrybos dainas iš įvairiausių albumų, neužmiršome ir naujausių: "Vilko vartai" bei "Dūšelės", - sako kompozitorius Rokas Radzevičius.

"Skylės" pavasario lygiadienio koncertai - pilni išskirtinės auros. Ją kuria ne tik kruopščiai dėliojama muzika ir tekstai, pasirodymą lydintis specialus apšvietimas bei ypač kokybiškas garsas, bet ir su grupe grojantis styginių kvartetas, kuris tapo neatsiejama koncerto, kurį beveik galima vadinti spektakliu, dalimi. Šiemet Kaune ir Klaipėdoje scenografiją papildys ir specialiai dainoms kurtos vaizdo projekcijos.


"Skylės" lygiadienio koncertai:

Kovo 22 d. - Klaipėdoje, Dramos teatre

Kovo 25 d. - Vilniuje, Šv.Kotrynos bažnyčioje

kovo 26 d. - Kaune, "Žalgirio" arenos amfiteatre

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s