respublika.lt

S.Petreikis ir D.Razauskas rengia jubiliejinį koncertą

(0)
Publikuota: 2017 kovo 14 08:56:07, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Domantas Razauskas. Redakcijos archyvo nuotr.

Kovo 18 ir 19 dienomis Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, balandžio 23 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje vyksiančius Domanto Razausko ir Sauliaus Petreikio jubiliejinius, dešimtmečio, koncertus būtų galima apibūdinti šiais žodžiais - šviesų paveikslai, pasaulio muzikos instrumentai, poezija, elektronika.

 

Lygiai prieš 10 metų, kovo mėnesį, susipažino ir kartu groti pradėjo unikalus multiinstrumentininkas, trimitininkas, pasaulio muzikos kūrėjas, improvizatorius S. Petreikis ir poetas, dainų autorius, scenos maištininkas D. Razauskas. Savo tragiškai žuvusio bičiulio atminimui susibūrę muzikantai pajuto, kad gali ir turi groti kartu. Taip prasidėjo ilgas, vaisingas, įvairus šių kūrėjų kelias.

Per 10 metų sugroti šimtai koncertų Lietuvoje, Europoje ir kitapus Atlanto. Nė vienas tų koncertų nesikartojo, nebuvo toks pats. Nuolatinis savęs sukūrimas ir atradimas scenoje per improvizaciją, vienas kito pajautimą - esminis Sauliaus ir Domanto kūrybos principas. Ne išimtis ir jubiliejiniai koncertai, kuriems atlikėjai rengia specialią, niekada neskambėjusią programą gitarai, eilėms, pučiamiesiems ir kompiuteriui.

Dešimtmečio koncertą puoš šviesų meistro Arvydo Buinausko šviesų paveikslai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s