respublika.lt

Teatras žiūrovams grąžins 35 tūkst. eurų už „Tartiufą"

(0)
Publikuota: 2017 sausio 31 16:27:27, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Nacionalinio dramos teatro generalinis direktorius Martynas Budraitis. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Ne, scena užimta, dėl to parodyti „Tartiufą" šį sezoną neįmanoma, sakė Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) generalinis direktorius Martynas Budraitis.

 

Teatro išplatintas pranešimas, kad dėl režisieriaus Oskaro Koršunovo ligos atšaukiamas spektaklis „Tartiufas", sukėlė kai kurių neaiškumų. Sprendimą „nuimti" premjerą priėmė M. Budraitis drauge su teatro Meno taryba.

Prancūzų klasiko Moljero (Moliere) komedijos „Tartiufas" premjera buvo numatyta šį savaitgalį - vasario 4-5 dienomis. Taip pat spektaklį buvo planuojama rodyti vasario 12 ir 14 dienomis, kovo 25-ąją, gegužės 28 ir 30 dienomis bei birželio 17-ąją. Iki gegužės pabaigos - dar daug laiko, o iki birželio vidurio - laiko marios. Režisieriui pasveikus, užbaigti ir parodyti premjerą gegužės pabaigoje ir birželio viduryje, atrodo, tikrai įmanoma.

„Ne, scena užimta. Repeticijos prieš premjerą scenoje reikalingos mažiausiai savaitę. Kiekvieną dieną turi būti 6-7 val. repetuojama scenoje. Atrasti tą savaitę, kai repertuaras suplanuotas, - sudėtinga. Vyksta spektakliai, aktoriai turi kitų planų ir tuos visus dalykus suderinti labai sudėtinga. Ir jeigu yra koks nors tarpelis, tuomet aktoriai negali, nes jie irgi susiplanavę visą tolesnę savo veiklą.

Kai viskas suplanuota pusei metų į priekį, sudėtinga ką nors pakeisti. Dėl to rodyti „Tartiufą" šį sezoną neįmanoma. Tada tenka premjerą „nuimti". „Tartiufą" parodysime tiktai kitą sezoną, kuris jau dabar planuojamas", - kalbėjo J. Budraitis.

Kokia liga ištiko režisierių O. Koršunovą, M. Budraitis atsisakė komentuoti.

Teatro vadovas sakė, kad spektaklio repeticijos vyko, kad teatrui netesėtas režisieriaus įsipareigojimas nesibaigė konfliktu.

„Tikrai čia nėra jokio konflikto, - tvirtino M. Budraitis. - Spektaklio tokio, koks jis yra dabar, negalime rodyti norėdami apsaugoti režisieriaus reputaciją. Vis dėlto O. Koršunovas - turbūt geriausias Lietuvos režisierius. Nemanau, kad jo vardu galima „išleisti" tokį spektaklį. Labai tikiuosi, kad kitą sezoną galėsime žiūrovams pristatyti spektaklį visavertį - tokį, koks jis turėtų būti".

Vis dėlto ar tai - nebaigtas darbas, ar konfliktas įvyko dėl režisieriaus sumanytos „aštrios" spektaklio koncepcijos?

„Tikrai ne, jokiu būdu - tvirtino teatro direktorius. - Tai - nebaigtas darbas".

Išklausyti režisieriaus O. Koršunovo ligos istorijos ir jos pasekmių nepavyko, - jo mobilusis telefonas visą dieną buvo išjungtas.

„Tartiufo" pastatymui buvo skirta apie 150 tūkst. eurų. Į penkis premjerinius spektaklius visi bilietai parduoti. Teatras turės grąžinti žiūrovams apie 35 tūkst. eurų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s