respublika.lt

Vengrų menininkas ir lietuvių skulptorius pristatys parodą „Kelias į Omegą...“

(0)
Publikuota: 2017 kovo 30 16:18:32, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Menininkas Rimantas Milkintas. Eltos nuotr.

Balandžio 6 d. galerijoje "Meno niša", bendradarbiaujant su Vengrijos ambasada Vilniuje, atidaroma vengrų menininko Akošo Matzono (Akos Matzon, g. 1945) ir lietuvių skulptoriaus Rimanto Milkinto (g. 1977) paroda "Kelias į Omegą...".

 

Šioje tapybos ir objektų parodoje bus eksponuojami dvimačiai ir trimačiai A. Matzono paveikslai bei R. Milkinto specialiai parodai sukurti didelio formato objektai.

A. Matzonas - garsus vengrų menininkas, architektas, skulptorius, pelnęs daugybę apdovanojimų, tarp jų - ir prestižinę Poloko Krasnerio stipendiją. Vengrijoje pripažintas ir žinomas menininkas pirmą kartą Baltijos šalyse pristatys savo tapybos kūrinių parodą kartu su lietuvių skulptoriumi R. Milkintu.

Parodos kuratorė, menotyrininkė Sonata Baliuckaitė sako, kad modernistas A. Matzonas ir vienas ryškiausių šiuolaikinių Lietuvos skulptorių R. Milkintas - skirtingų kartų kūrėjai, tačiau juos abu sieja konstruktyvus mąstymas.

"A. Matzonas pagal išsilavinimą pirmiausia yra architektas, kaip pats sako, tapyboje perteikiantis architekto ir skulptoriaus matymą. Jo kūriniuose svarbi ne tik forma, bet ir griežtos struktūros, ritmai, o spalvos dažnai tik pagalbinė, tačiau irgi matematiškai ir logiškai apgalvota priemonė.

Tuo tarpu R. Milkintas architektūrą, jos struktūras išverčia į išorę, pateikia kaip objektą. Komponuodamas priešingas savybes turinčias medžiagas, akcentuodamas fizikines medžiagų savybes, sukuria joms intriguojamą padėtį. R. Milkinto skulptūrose spalva taip pat atlieka papildančią, tačiau labai svarbią funkciją, jo objektuose vyrauja natūrali šviesios medienos ir surūdijusio metalo spalva. Tarp kūrėjų matau daugiau bendrų mąstymo ir požiūrio nei vizualinių sąsajų, o pagrindinis vardiklis, jungiantis šiuos menininkus, buvo architektūra", - sakė bendrai parodai kūrėjus pakvietusi S. Baliuckaitė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+9 +15 C

+10 +18 C

+11 +19 C

+18 +23 C

+20 +28 C

+23 +27 C

0-3 m/s

0-4 m/s

0-3 m/s