respublika.lt

Vilniaus trumpųjų filmų festivalis įvertintas JAV kino ekspertų: „Grand Prix“ nugalėtojas galės siekti „Oskaro“

(0)
Publikuota: 2024 spalio 15 13:57:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Festivalio akimirka. Vilniaus trumpųjų filmų festivalio nuotr.

„Oskarų“ apdovanojimus rengianti Kino meno ir mokslo akademija Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) pirmą kartą atrinko kandidatą iš Lietuvos – Vilniaus trumpųjų filmų festivalį.

 

Tai reiškia, kad nuo šiol Vilniaus trumpųjų filmų festivalio pagrindinio prizo „Grand Prix“ nugalėtojas galės siekti „Oskaro“ apdovanojimo, praneša Vilniaus trumpųjų filmų festivalis.

„Tai vienareikšmiškai yra milžiniškas įvertinimas ne tik festivaliui, bet ir visam Lietuvos kino, ir plačiąja prasme, kultūros laukui. Tai stipriai prisidės prie Vilniaus miesto, o kartu – ir Lietuvos vardo garsinimo pasauliniu lygmeniu“, – pranešime cituojama Vilniaus trumpųjų filmų festivalio vadovė Rimantė Daugėlaitė-Cegelskienė.

Pagal Vilniaus trumpųjų filmų festivalio taisykles, į „Grand Prix“ prizą gali pretenduoti visi tiek tarptautinėje, tiek nacionalinėje konkursinėse programose dalyvaujantys filmai.

Taigi, kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, kitąmet vyksiančio festivalio „Grand Prix“ prizo nugalėtojas galės pretenduoti į 98-uosius „Oskarus“, kurie vyks 2026 m. kovą.

2006 m. įkurtas Vilniaus trumpųjų filmų festivalis yra vienas didžiausių tik trumpametražius filmus rodančių festivalių Baltijos šalyse.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ką darytumėte, jei išloštumėte 81 mln. eurų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar turite vaikų?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +6 C

0 +4 C

+2 +7 C

+5 +11 C

+5 +11 C

+8 +12 C

0-4 m/s

0-5 m/s

0-6 m/s