respublika.lt

Vilniaus rotušę užplūs šventinės muzikos magija

(0)
Publikuota: 2016 gruodžio 20 08:47:05, Vaida ANDRIKONYTĖ
×
nuotr. 3 nuotr.
Vilniaus rotušę užplūs šventinės muzikos magija

Renginių organizatorius "Kamanė Entertainment" likus vos keletui dienų iki laukiamiausių metų švenčių kviečia į nepamirštamą vakarą. Gruodžio 22 dieną Vilniaus rotušėje šventinę nuotaiką kurstys klasikos ir džiazo muzika, kuri sujungs skirtingus instrumentus, atlikėjus ir muzikos atlikimo būdus į užburiantį šventinį koncertą "Muzikinė magija".

 

Analogų Lietuvoje neturintis popklasikos fortepijonų duetas "Piano Link", vienas ryškiausių šalies saksofonininkas Kęstutis Vaiginis ir aktyviausias jaunosios kartos Lietuvos muzikos atstovas, styginių kvartetas METTIS, paneigs ne tik kai kurių įsitikinimus, kad klasika dažnai būna nuobodi, bet taip pat pristatydami tiek individualius, tiek bendrus kūrinius, atlikėjai atskleis ypatingą muzikos ir instrumentų harmoniją. Puikiai pažįstami ir pripažinti kūriniai muzikos pasaulyje, Vilniaus rotušėje suskambės padedant fortepijonams, styginiams ir saksofonui.

"Piano Link" pianistės savo įtaigiu atlikimu prikausto ne tik klausytojo ausis, bet ir žvilgsnius. Ne vieną kartą atlikėjos buvo pastebėtos ir kviečiamos savo pasirodymus surengti prestižiniuose renginiuose dėl savo muzikinių interpretacijų ir ypatingo ansambliškumo pojūčio.

Dar daugiau galima pasakyti apie saksofono virtuozą Kęstutį Vaiginį, kuris pasisėmęs patirties Olandijoje ir JAV beveik jau 20 metų savo klausytojus ir muzikos ekspertus žavi originalia kūryba ir virtuoziškumu.

Tad keletas klausimų Kęstučiui Vaiginiui.

- Tokiems muzikos profesionalams kaip jūs, kurie savo pasirodymus dažnai rengia užsienio publikai, ką reiškia koncertuoti Lietuvoje? Ar kyla ypatingi sentimentai ypač artėjant šventėms?

- Man visada ypač smagu rengti koncertus Lietuvoje, nesvarbu, koks tai laikotarpis. Žinoma, kad kaip ir visiems, šventinis laikotarpis sukuria itin magišką atmosferą. Grįžęs čia turiu didžiulį norą Lietuvos publikai pristatyti rafinuotą muzikinį projektą, kuriame didelė patirtis ir meilė atliekamai muzikai leidžia klausytojams patirti kažką neregėto ir pasisemti ypatingų emocijų.

- Gerai žinomas ir jau įvertintas yra jūsų ir Hermano Romero projektas "Strings and Air", kurį šiuo metu pristatote šalies koncertų salėse. Ar šventinis projektas "Muzikinė magija" taip pat pasižymi tam tikru išskirtinumu?

- Be abejonės. Pirmiausia tai visiškai naujas projektas, kuris dar nebuvo niekur pristatytas. Tai jungtinis koncertas, kuriame susijungę savo srities profesionalai leis žiūrovams mėgautis muzikos palete. Nuo klasikinės iki šiuolaikinės muzikos su džiazo atspalviais. Visi prisibijo žodžio "klasika", nes daugumai tai siejasi su sena ir galbūt kiek nuobodžia muzika. Pasinaudodami savo profesionalumu mes visą tai bandysime sumodernizuoti taip, kad klausytojai iš tiesų pajaustų tą muzikinę magiją ir įvairių žanrų muziką viename koncerte.

- "Muzikinė magija" vyks Vilniaus rotušėje. Ar vieta diktuoja renginio nuotaiką, o galbūt ir muzikos kokybę. Ar jums koncerto vieta turi įtakos?

- Jei kalbant apskritai, tai ne. Nes čia svarbiausia yra muzika. Svarbiausia yra sugebėti pasidalyti muzikine magija su klausytojais ir perteikti taip, kad šiems ji įsirėžtų ilgam. Koncertų salėse dalyviai yra ne tik atlikėjai, bet ir klausytojai, kurie bendrauja vieni su kitais. Štai kas yra svarbiausia. Bet žinoma, kad vieta sukuria pridėtinės vertės, ir be galo smagu, kad mes šį koncertą atliksime būtent Vilniaus rotušėje.

- O ką jums pačiam reiškia šventės?

- Mes, muzikantai, tik pasirinkę šią specialybę jau supratome, kad daug dalykų reikės paaukoti. Niekada nežinai, kada tavęs laukia kokie nauji, intriguojantys pasiūlymai ir projektai, bet visada bandai ieškoti kompromisų ir suderinti tiek svarbias šventes, pasibuvimą su artimais žmonėmis, tiek darbą.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s