respublika.lt

Vilniui - muzikinė II festivalio „Pavasaris PIANO.LT“ puokštė

(0)
Publikuota: 2017 kovo 03 08:55:46, Vaida ANDRIKONYTĖ
×
nuotr. 3 nuotr.
Birutė Asevičiūtė. Eltos nuotr.

PIANO.LT koncertų salė kviečia pasitikti pavasarį kartu. Šioje jaukioje erdvėje kovo 3 d. - gegužės 6 d. muzikos mylėtojus vilios net vienuolika koncertų. Žanrų gausa - nuo interaktyvaus spektaklio vaikams, klasikos iki džiazo, gražiausios filmų muzikos - kiekvieno muzikos mylėtojo skoniui! Antrąjį kartą vykstantis PIANO.LT pavasario festivalis į sceną sukvies geriausius Lietuvos ir užsienio atlikėjus - nuo solistų, duetų, trio iki ansamblio. Festivalyje "Pavasaris PIANO.LT" kiekvienas ras širdžiai artimą muziką!

 

"POKALBIAI SU NINU ROTA"

Kovo 3 d., penktadienį, 19 val.

Festivalio atidarymo koncerte - ypatingi vardai: smuikininkė Justina Auškelytė, įgijusi magistro laipsnį prestižinėje Niujorko Džiulijardo mokykloje ("The Juilliard School") bei apdovanota Lietuvos Respublikos prezidentų Valdo Adamkaus ir Dalios Grybauskaitės padėkos raštais už muzikinius nuopelnus Lietuvai; Londono karališkosios muzikos akademijos ir Kelno muzikos akademijos magistrantas fleitininkas Vytenis Gurstis ir Ciuricho menų universiteto magistrantė pianistė Akvilė Šileikaitė, taip pat daugelio tarptautinių konkursų laureatai. Šis trio koncertą dedikuos vienam žymiausių kino filmų kompozitorių - Ninui Rotai (Nino Rota). Sukūręs gausybę garso takelių filmams, tarp jų visiems F.Felinio filmams 1952-1979 m., R.Kastelanio filmams, F.F.Kopolos "Krikštatėviui", S.Bondarčiuko "Waterloo" ir kt., N.Rota greta plėtė ir akademinės muzikos repertuarą. N.Rotos kūriniai akademinėje scenoje skamba retokai, tad šio vakaro koncerto atlikėjai dėmesį skiria ir šiai kompozitoriaus pusei.


"MOTERS PORTRETAS" - Tarptautinei moters dienai

Kovo 8 d., trečiadienį, 19 val.

Charizmatiškosios dainininkės Karolina Glinskaitė ir Monika Kučinska bei pianistė Birutė Asevičiūtė kovo 8-ąją gražiausių dainų, arijų ir duetų koncertą "Moters portretas" skirs visoms moterims ir merginoms. Perteikdamos muzikoje slypinčias emocijas ir nuotaikas, atlikėjos sukurs ypatingos moters portretą, atskleis kiekvieno muzikos kūrinio herojės individualybę. Aikštingosios Miuzetės, švelnios Mimi, lyriškus K.Debiusi, G.Forė moterų portretus vainikuos Ž.Ofenbacho "Barkarolė" ir L.Delibo "Gėlių duetas". K.Glinskaitė ir M.Kučinska - temperamentingos operos solistės, kurias sujungė bendras darbas "Vilnius City Opera" spektakliuose. Koncerte skambės K.Debiusi, F.Listo, E.Grygo, Ž.Masnė, Dž.Pučinio, Ž.Ofenbacho, L.Delibo ir kitų kompozitorių kūriniai.


TARPTAUTINIS "TRIO AGORA"

Kovo 10 d., penktadienį, 19 val.

Kovo 10 d. muzikiniame vakare - tarptautinis "Trio Agora" - tai trys charizmatiški, talentingi muzikantai, įvairių prestižinių tarptautinių konkursų laureatai, nuolat koncertuojantys Europos koncertų salėse, bet nepamirštantys ir Lietuvos: Žilvinas Brazauskas (klarnetas, Lietuva/Vokietija), Natania Hofman (Natania Hoffman, violončelė, Italija/JAV/Belgija) ir Robertas Lozinskis (fortepijonas, Jungtinė Karalystė). Jų parengta programa ypač spalvinga, reprezentuojanti nepaprastai kūrybingą klasikinės ir romantinės muzikos periodą.

"Trio Agora" susibūrė 2015-ųjų pavasarį ir po sėkmingo debiuto Schirmonikogo kamerinės muzikos festivalyje Olandijoje yra nuolat kviečiamas koncertuoti Vokietijoje, Belgijoje ir kitose Europos valstybėse. Šiam koncertui atlikėjai pasirinko F.Mendelsono, K.Debiusi, S.Rachmaninovo, L.van Bethoveno kūrinius.


PENKIOS PAVASARIO ISTORIJOS

Kovo 24 d., penktadienį, 19 val.

"Jos tartum keturi angelai, nusileidę į žemę dėl vieno tikslo - suvirpinti mūsų širdis muzikos garsais", - taip ansamblio muzikavimą apibūdina klausytojai. Smuikas, fleita, violončelė, arfa ir fortepijonas - tikri muzikos aristokratai. O jei į kelionę muzikos labirintais lydi tikros deivės, savo charizma tiesiog užburiančios klausytoją, geras vakaras garantuojamas. Magiški kūriniai, skirtingi temperamentai, ypatinga atmosfera - tokios bus "Penkios pavasario istorijos". Žavingas moteriškas ansamblis "Regnum Musicale" (lot. "Muzikos karalystė") unikalus tuo, kad jame groja keturios seserys Daunytės, šviesaus atminimo poeto ir kultūros veikėjo Vaidoto Daunio dukros: Joana (arfa), Vita Marija (fleita), Elena (violončelė) ir Kotryna Ugnė (smuikas). Eglė Kižytė-Ramonienė yra daugelio žymių atlikėjų scenos partnerė, parengusi ne vieną įdomią ir originalią programą. Ji koncertavo Italijoje, Liuksemburge, Prancūzijoje, Švedijoje, Turkijoje. 2014 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje E.Kižytei-Ramonienei suteiktas meno daktaro laipsnis, ji yra keleto mokslinių straipsnių autorė.

"ARCHI QUARTETT": GRAŽIAUSIA FILMŲ MUZIKA

Kovo 31 d., penktadienį, 19 val.

Muzika - neatsiejama kino filmų dalis. Ar norėtumėte bent valandėlei atsidurti žymiausių kino filmų scenose? Paskutiniąją kovo dieną kviečiame į jaukiąją PIANO.LT koncertų salę išgirsti pasaulinių hitų, atliekamų styginių kvarteto "Archi Quartett". Koncerte skambės visiems atpažįstamos melodijos iš filmų "Armagedonas", "Vaiduoklių medžiotojai", "Graži moteris", "Moulen Rouge", "Karibų piratai" ir nuostabi kompozitorių E.Morikonės, A.Piacolos, Dž.Viljamso, F.Silvestrio muzika, skambėjusi kino filmuose.

Styginių kvarteto "Archi Quartett" nariai - tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai, grojantys žymiuose Lietuvos orkestruose ir aktyviai dalyvaujantys Lietuvos muzikiniame gyvenime. Ansamblis 2007 m. tapo tarptautinio konkurso laureatu ir buvo apdovanotas ministro pirmininko padėkos raštu už nuopelnus Lietuvos kultūrai. Kvartetas realizuoja save ne tik klasikos, bet ir džiazo, tango, populiariojoje bei filmų muzikoje. Visa tai atlikdami su klasikai būdingu preciziškumu ir populiariosios muzikos energijos užtaisu.

Bilietus platina TIKETA.


Su "Laisvalaikio" kortele - 20 proc. nuolaida 2 bilietams į visus festivalio koncertus.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokių minčių sukėlė žinia apie G.Palucko NT Brazilijoje ir Turkijoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+13 +22 C

+15 +20 C

+20 +28 C

+27 +32 C

+24 +27 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s