respublika.lt

Sinoptikai pateikė naujausią orų prognozę savaitgaliui

(5)
Publikuota: 2024 rugpjūčio 23 12:31:50, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
×
nuotr. 1 nuotr.
Asociatyvi EPA-Eltos nuotr.

Penktadienio dieną per mūsų šalį slinks mažai aktyvus šiltasis atmosferos frontas.

 

Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais ir saulė pasirodys. Lietaus nenumatoma. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, 6-11 m/s greičiu. Į šalį ims skverbtis šiltesnio oro masė, temperatūra popietę pakils iki 21-26 laipsnių šilumos, vėsiausia bus Šiaulių, Panevėžio ir Utenos apskrityse, šilčiausia - Tauragės, Marijampolės ir Alytaus apylinkėse.

Šeštadienio naktį debesys daug kur sklaidysis, dangus giedrės, tik vietomis, didesnė tikimybė šiauriniuose rajonuose, liks daugiau debesų, tačiau ir čia lietaus tikimybė bus maža. Pūs pietų, pietvakarių vėjas, 6-11 m/s greičiu. Plūstant šilumai temperatūra kristi neskubės, vės iki 12-17 laipsnių šilumos, o prie jūros išsilaikys 18-20 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną stiprės aukštesnio slėgio laukas. Diena bus saulėta, dangumi plauks tik pavieniai, ploni, balti debesys. Lietaus nenumatoma. Vėjas papūs iš pietvakarių, vakarų, 6-11 m/s greičiu. Atplūs dar šiltesnio oro masė, antroje dienos pusėje temperatūra kils iki 25-30 laipsnių, tik vakariniuose rajonuose vietomis bus 22-24 laipsniai.

Sekmadienio naktį orus lems anticiklonas. Dangus daugiausia bus giedras, lyti nebus iš ko. Pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas. Į šalį toliau plūs šiluma, todėl temperatūra nekris žemiau 13-18 laipsnių, o Kuršių nerijoje laikysis apie 20 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną aukšto slėgio sritis iš lėto trauksis į rytus. Didžiojoje šalies dalyje visa diena bus saulėta ir sausa, tik vakare vakariniuose rajonuose debesų padaugės, kai kur trumpai palis, sugriaudės perkūnija. Vėjas daugiausia pūs iš pietryčių, pietų, vidutiniu stiprumu. Diena bus karšta, popietę oras įkais net iki 28-33 laipsnių karščio.

Pirmadienį per mūsų šalį slinks mažai aktyvus šaltasis atmosferos frontas. Debesuotumas bus nepastovus, tiek naktį, tiek dieną vietomis trumpai palis, pažaibuos ir pagriaudės. Naktį didesnė lietaus tikimybė bus vakarinėje šalies pusėje, dieną - šalies rytuose. Pietryčių, pietų vėjas suksis iš šiaurės vakarų.

Naktis dar bus nešalta, vės iki 14-19 laipsnių, bet dieną temperatūra jau nekils aukščiau 21-26 laipsnių.

Antradienį stiprės aukštesnio slėgio laukas. Naktį debesų dar bus daugiau, kai kur gali trumpai palyti, o dieną debesys sklaidysis, lietaus tikimybė bus maža. Naktį vėjas bus silpnas, o dieną pūs nestiprus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas.

Naktį temperatūra pažemės iki 9-14, kai kur 15-17 laipsnių šilumos, dieną sušils iki 20-25 laipsnių.

 

 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
13
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (5)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar šiandien ištiestumėte ranką nepažįstamam Baltijos kelyje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+15 +21 C

+15 +22 C

+14 +19 C

+20 +28 C

+20 +33 C

+18 +24 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-4 m/s