respublika.lt

R. T. Erdoganas: kovą vyksiantys vietos valdžios rinkimai bus mano paskutiniai

(0)
Publikuota: 2024 kovo 09 10:42:00, Rasa Strimaitytė, Elta
×

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad kovo 31 d. Turkijoje vyksiantys vietos valdžios rinkimai jam bus paskutiniai. Tai yra pirmas kartas, kai jis užsiminė apie savo valdymo pabaigą. „Turint įgaliojimus, kuriuos man suteikia įstatymas, šie rinkimai bus paskutinieji mano rinkimai“, – sakė R. T. Erdoganas, valdantis Turkija jau 20 metų – pradžioje kaip ministras pirmininkas, o nuo 2014 m. kaip prezidentas. Dabartinė jo kadencija baigsis 2028 m.

 

„Dirbu be sustojimo. Lakstome uždusę, nes man tai finalas“, – likus trims savaitės iki vietos valdžios rinkimų kalbėjo R. T. Erdoganas Turkijos jaunimo fondo (TÜGVA) susitikime. 70-metis prezidentas teigė esąs įsitikinęs, kad jo konservatyvi Teisingumo ir plėtros partija (AKP) liks valdžioje ir jam pasitraukus. Vietos valdžios rinkimai bus „palaiminimas mano broliams, kurie ateis po manę, bus perduotas pasitikėjimas“, pabrėžė R. T. Erdoganas.

Didžiausias iššūkis R. T. Erdogano partijai AKP tikriausiai bus milijoninio Stambulo atsikovojimas – R. T. Erdoganas dešimtajame dešimtmetyje buvo šio miesto meras. Per 2019 m. vietos valdžios rinkimus Stambulas perėjo į opozicijos rankas.  

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
4
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar reikėtų griežtesnės ginklų išdavimo kontrolės Lietuvoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+17 +24 C

+14 +22 C

+16 +21 C

+20 +27 C

+19 +27 C

+20 +25 C

0-5 m/s

0-7 m/s

0-4 m/s