Burną ir gerklę galima naudoti dvejopai - kalbėti arba valgyti. „Nemuno aušros" lyderiui Remigijui Žemaitaičiui tenka vis daugiau kalbėti, jau net balsą gresia prarasti, o štai valgymui ir valgio gaminimui lieka vis mažiau laiko. Politika triuškina kulinariją „į vienus vartus".
Žemaitaitis ir šiaip daug lakstė po Lietuvą, o dabar, kai rinkimai ant nosies, laksto dar daugiau.
Vien vakar jo maršrute buvo Palanga, Kretinga, Telšiai ir Mažeikiai.
„Po žiauriai gero susitikimo Šiauliuose gerklė net užkimusi - visgi tris su puse valandos atidainuoti ir atkalbėti yra šis tas", - sakė politikas.
Ir išties - pakimęs. O juk buvo geri laikai, kai Žemaitaitis gerklę naudojo ne tik kalbėjimui. Buvo tikras gurmanas ir dar kulinaras su polėkiu, nuolat kėlė į feisbuką vaizdus, kaip pagamino kažką ne tik skanaus, bet ir įmantraus.
Galėjo atidaryti restoraną ar eiti filmuotis į kokią kulinarinę laidą, bet ne, nenuėjo „skaniausiu" keliu.
Tikėkimės, bevažinėdamas po Lietuvą bent kokį kibiną ar kebabą suvalgo, kad visai neprarastų jėgų, nes tikroji kulinarija dabar nerūpi.
Nieko, rinkimai ateis ir praeis, vietos Seime bus išdalintos, ir Žemaitaitis vėl galės apsilankyti virtuvėje.