respublika.lt

„Bolt“ pradeda el. paspirtukų sezoną

(21)
Publikuota: 2024 kovo 04 11:35:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
„Bolt“ pradeda el. paspirtukų sezoną. Eltos nuotr.

Nuo pirmadienio susisiekimo paslaugų platforma „Bolt“ pradeda elektrinių paspirtukų sezoną. Jie palaipsniui grįžta į Lietuvos miestų gatves, tačiau staiga subjurus orams dar gali būti deaktyvuojami eismo saugumo tikslais.

 

Paslauga šį sezoną bus prieinama 13 miestų – „Bolt“ priėmė sprendimą nebetęsti paslaugų Utenoje ir Ukmergėje, tačiau ir toliau bus atvira plėtros galimybėms ir dialogui su visų miestų savivalda. Siekiama, kad šis būtų efektyvesnis ir kelionės el. paspirtukais ilgainiui taptų populiaresnės ir saugesnės.

Pranešime primenama, kad 2024 m. įsigaliojo kelių eismo taisyklių pakeitimai – iki 20 km/h ribojamas greitis. Nors ši taisyklė galioja visiems elektriniams paspirtukams, „Bolt“ paspirtukų greitis apribotas centralizuotai.

Praėjusių sezonų duomenys rodo, kad didžiuosiuose miestuose daugiau nei trečdalis „Bolt“ paspirtukininkų savo keliones derina su viešuoju transportu – paspirtuku važiuoja iki stotelės arba tęsia kelionę iš jo išlipę. Mažesniuose miestuose, kur viešasis transportas mažiau išvystytas, paspirtukai tampa geru jo pakaitalu ir reikšmingai gerina susisiekimą mieste.

„Bolt“ paspirtukais Lietuvoje šiuo metu naudojasi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Kėdainių, Tauragės, Jonavos, Trakų ir Kazlų Rūdos gyventojai bei šių miestų svečiai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
1
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (21)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar lankotės Dainų šventės renginiuose?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar kada nors šaudėte iš šaunamojo ginklo?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +19 C

+12 +17 C

+11 +19 C

+13 +21 C

+15 +23 C

+19 +24 C

0-3 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s