Sostinės centriniuose Halės ir Kalvarijų turguose šį savaitgalį šiek tiek pabrango paukštiena ir jos gaminiai.
Viščiuko filė kilogramas kainavo 13 litų, maždaug 1,5 lito brangiau nei prieš savaitę. Už vištų krūtinėlių kilogramą reikėjo mokėti 12 litų, vištų sparnelių kilogramas kainavo 6 litus, tiek pat - ir vištienos ketvirčiai.
Kol kas turguose stabilios šviežios jautienos, kiaulienos mėsos ir jos rūkytų produktų kainos. Kiaulienos sprandinės kilogramas kainavo 15 litų, išpjovos - irgi tiek pat, kumpio ir šoninės kilogramo kaina - 11 litų, o už karbonado mėsos kilogramą teko mokėti gerokai brangiau - 16 litų. Rūkytų lašinių kilogramas Halės turguje kainavo 12 litų, šoninės - 15 litų.
Pensininkai ir šiaip plonas pinigines turintys pirkėjai labiau dairėsi į pigesnius subproduktus. Tokiu būdu kiaulių kojų, kepenų kilogramas kainavo po 5 litus, širdžių - 7 litus, plaučių - 3 litus, o liežuvio - 12 litų.
Tuo tarpu veršiena - vis dar prabangos prekė, jos kumpio kilogramas kainavo 23 litus, karbonado - 20 litų, sprandinės - 15 litų. Nepigūs ir veršienos subproduktai - kepenų ar liežuvio kilogramas - po 20 litų.
Šviežios jautienos kumpio kilogramas kainavo 18 litų, sprandinės - 14 litų, o išpjovos kilogramo kaina tiesiog "kosminė" - 50 litų.
Ir po švenčių sostinės turguose netrūksta šviežių žuvų. Vilniečiai noriai perka nebrangius karosus, ešerius, kuojas, karpius.
Sostinės turguose už obuolių kilogramą prašoma beveik 3 litų, raugintų kopūstų litrą - 4 litų, šviežių kopūstų kilogramą - 1,5 lito. Bulvių kilogramas kainavo iki 1,2 lito, morkų - 1,8 lito, burokėlių - 1,2 lito, svogūnų galvučių - 2 litus.
Nesikeičia duonos ir pyrago gaminių kainos. Halės turguje "Bočių" duonos kilogramas kainuoja 3,4 lito, "Šešupės" - 4 litai, "Sumuštinių" - 2,4 lito, o populiarios "Marčios" duonos didelis kepalas - 7 litus, Vatikano duonos - 2 litus.
Bitininkai už kilogramą medaus prašė iki 20 litų, tačiau buvo linkę leistis į derybas.