respublika.lt

Vitalijus DIGREVIČIUS: Visi į rinkimus!

(217)
Publikuota: 2024 gegužės 04 13:00:21, Vitalijus DIGREVIČIUS, režisierius, scenaristas
×
nuotr. 1 nuotr.
Asociatyvi Egidijaus Jankausko nuotr.

Prasidėjus balsavimo vajui, bendruomenėje buvo jaučiamas didelis sujudimas: kad tik nepraleidus progos, kad tik nepasišiukšlinus prieš kaimynus, kad tik neprašovus pro šikšnelę dėl sočios ir laimingos savo gerovės.

O balsavo tai ne VISI...

Anicetas, prieš savaitę išpardavimų akcijos metu susilaužęs kojos pirštą, norėjo išsikviesti balsavimo brigadą į namus, paskambino į BOLT, bet nespėjo atlikti apmokėjimo ir jam buvo atsakyta, kad dėl vienos kregždės pavasaris bus.

Influencerė TurboSveta socialiniuose tinkluose bandė organizuoti visuotinį rinkimų boikotą, bet buvo pati užboikotuota, nes kvailys META dirbtinio intelekto redaktorius rado tekste pavardę ir foto, kurių tinkluose skelbti nebuvo galima. Ir šiaip, porno puslapiuose rinkimų tema nebuvo pirmoje eilėje.

Emigrantas Eimantas nusprendė balsuoti internetu kaip aukcione, t.y. paskutinę sekundę. Pasirodė, kad lemiamu momentu buvo pasibaigęs jo Gb limitas. Vėliau išaiškėjo, kad balsas bus pripažintas Estijoje artimiausių rinkimų metu. Ot, ką reiškia ES. Globalizmas.

Bendruomenės pirmininkė Romualda, lyderystės kursų įtakos vedama, surinko iš grupės asmens pažymėjimus, ant sviestuoto popieriaus pasirašė įgaliojimus ir nuėjo balsuoti už visą kolektyvą. Vėliau visas kolektyvas ją aplankė laikino sulaikymo apartamentuose ir pasirašė laidavimą dėl lygtinio išlaisvinimo su natūriniu užstatu budėtojui.

 

Petras ir Povilas, instagram gerbėjai, ilgai buvo atviri pasiūlymams už atlygį, bet, akcijai neįvykus, spjovė į balsavimą ir nuėjo pas Ramanauskienę ant padienių darbų už natūrą.

Filosofas V. Zemliakopas-Žemkasis į balsavimą iš viso nėjo, nes buvo įsitikinęs, kad rinkimai yra atgyvena, gniuždanti savimonę, rezultatai garantuotai bus sufabrikuoti, stipriai įtakojami priešiškų valstybių struktūrų, ir tarp kandidatų nematė tokių stiprių asmenybių, kokios būdavo sovietiniais laikais. Ramiai gulėjo ant sofos ir laukė jau pažįstamų struktūrų vizito.

O gatvėje šurmuliavo daugiaspalvė vienalytė laisvamanių minia. Nei jiems buvo svarbūs rinkimai, nei žinojo, ką rinkti. Jie tik bučiavosi ir glėbesčiavosi, šoko ir dainavo, buvo laimingi, kad juos mato aplinkiniai ir jautėsi labai reikšminga visuomenės dalimi.

Galų gale pasirodė, kad pagrindinis rinkimų priešas buvo visų gerbiamas Bulviasodis, nes tai buvo optimali garantija, kad bus pasirinkta teisingai...

Nagi, susirinkime nors kartą balsuoti VISI! Mes tai galime...

 

 

 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
96
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (217)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kaip vertinate žinią, jog pernai festivaliuose net pusė lankytojų vartojo narkotikus?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +19 C

+12 +20 C

+11 +19 C

+19 +25 C

+15 +27 C

+20 +23 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-4 m/s