respublika.lt

Vitas TOMKUS: BOBELĖS, ŽARSTANČIOS LIETUVOS MILIJONUS arba MAMA „MAITINTOJA“!

(767)
Publikuota: 2024 kovo 03 09:19:52, Vitas TOMKUS
×
nuotr. 4 nuotr.
Arūno Bernacko koliažas

Susitiko dvi bobelkos. Žydelka ir pusžydė, o gal - puslenkė. Pasitarė anonimiškai, kaip alkoholikų klube, ir nutarė: jei reikia - tai reikia! Po to Lietuvos premjerė Šimonytė lyg niekur nieko Žydų bendruomenės pirmininkei Kukliansky beveik keturiasdešimt milijonų išskyrė.

 

Be jokių protesto mitingų prie vyriausybės ar seimo. Be artistų-traktoristų suvažiavimo ir pritarimo. Be mokytojų šokinėjimo per Švietimo ministerijos langus. Užpakaliukus iš apačios (Gerai, kad dar ne iš viršaus!) Masiuliui jaunas mokytojas prilaikant. (Senos pedagogės, pagal nerašytą pensininkių įstatymą, privalėjo pačios išsilaikyti, net keturiomis ropščiant pro langus.)

Tai kas, kad kažkada Lietuvos Brazauskas su žydų Alperavičiumi susitarė, kad lietuviai su žydais už skriaudas draugiškai atsiskaitė. Niekam nebesvarbu, kad džentelmeniškai rankom sukirto. Laikas bėga. Holokausto aukų vis daugėja. (Neskaičiuojant - Gazos sektoriaus.) Žydų valdžioje vėl gausėja. Norim nenorim, bet su tokia valdžia, matyt, dar ilgai lietuviams teks žydams už prarastą turtą vis primokėti.

Jei mūsų nebelietuviškos valdžios dosnumas augs toliau, nenustebsiu, jei žydų gelbėtojai Lietuvoje nuoširdžiai ims gailėtis savo didvyriškų poelgių karo metu - vis mažiau būtų išmokų. Juolab, kad taip ir liko neaišku, kas davė teisę Šimonytei visų lietuvių vardu lietuvių biudžetinius pinigus taškyti? Nuo kada dvi mišrios ir plėšrios bobelės, iš anksto susitarusios ir veikdamos išvien su neaiškia gauja, gali ne savo pinigus taškyti? A-ūūū, prokurorai! (Deja, ten irgi kalės sėdi, o ne įstatymų sargiai.)

Manau, prezidentė Grybauskaitė savo mokine Ingrida gali pelnytai didžiuotis: dvigubai daugiau per vieną kartą milijonų ištaškė, nei Lietuvos Dalia, būdama finansų ministre. Kai kažkada invalidų pasigailėjo iš „Maximos". Ne tik Numavičiaus su Staškevičiumi, kuris tą nusikalstamą schemą sukūrė, bet ir kitų, neįgaliai legaliai įdarbintų dėl mokesčių lengvatų. Ir nors buvo oficialiai įrodyta, kad lietuviai per tą aferą prarado veik dvidešimt milijonų, įtariu, kad panašia, jei ne didesne suma, konservatorių kasa pasipildė.

Jau nebeklausiu, kur žiūrėjo Generalinės prokuratūros prokurorai, nes atsakymas seniai žinomas: daug prokurorų galvų jaukiai pupso Mockaus kišenėse. Net sunku suprasti - kuri galvutė prokuroro, o kuri Mockaus? Visos suteptos ir sulipusios. (Tikiuosi, tik „nešvariais pinigais", o ne sperma - nors šiais laikais visko gali būti!) Bet bent kažkiek teisybės kažkur turi būti! A-ūūū!!! Kur žiūri VMI?!

VMI oficialiai šifruojasi kaip „Valstybinė mokesčių inspekcija". Bet neoficialiai dažniau asmeninius milijardierių interesus atstovauja. (Matyt, irgi personalinių pensijų tikisi, jei Numoms, ir Mockoms kišenėse vietų užteks.) Ta proga verta dar keletą bobikių prisiminti, kurios dosniai apdovanoja finansinius aferistus mokėtojų mokesčių pinigais...

Susirinko kelios bobikės Valstybinėje Mokesčių inspekcijoje. Lietuvoje! O ne Kipre ar Bahamuose, kur mokesčių įstatymai negalioja. Paslapčia apsvarstė "Maximos" nemokumo problemas: mat milijardieriai Numavičius (slapyvardė „Numa") su partneriu Staškevičiumi (slapyvardė „Dilys") vėl kažkiek milijonų į LT biudžetą nesumokėjo. Bėda! Ne Lietuvai, bet milijardieriams. Todėl, užsidarę nuo mokesčių mokėtojų, ir pasitarė paslapčia kaip mokesčių daugiau nebemokėti? Žinoma, Lietuvos sąskaita. Nes be lietuvių paramos Londone mūsų milijardieriai turbūt nebeišsilaiko.

Paprastai teismuose sprendžiant panašias bylas, atsižvelgiama į sunkinančias arba lengvinančias aplinkybes: jei nėra anksčiau nusidėjęs, teisėjas švelnina bausmę, o jeigu jau prisidirbęs (nesvarbu - teisiškai, sąmoningai ar girtas į kelnes) laikoma sunkinančia aplinkybe. O ne paprastai? Viskas atvirkščiai!

Kaip suprantu, Lietuvos išdūrimas su Lietuvos finansų ministrės Grybauskaitės pagalba, traktuojamas kaip lengvinanti aplinkybė. Tai kas, kad prisidengdami neįgalumu „Numa" su „Staške" beveik 20 milijonų „išsiplovė". Matyt, anoniminės bobikės iš VMI pasiskaičiavo savaip: paprastų LT piliečių piniginių palengvinimas ir yra tikrų tikriausia „lengvinanti aplinkybė"! Ar tik tokiems atseit proto ir verslo gigantams, kaip Staškei su Numa jūra iki kelių, ir mokesčių inspekcijos organai net jų organų nesiekia.

Kažkada Amerikos mafijos pavyzdys įrodo, kad net didžiausius mafijozius laisvai galima dėl mokesčių nemokėjimo pasodinti! Deja, Lietuvoje šis mitas buvo sužlugdytas: Temidės tarnai ne kartą įrodė, kad net didžiausius mokesčių nemokėtojus VMI mafija su Grybauskaite leidžia nuo atsakomybės išsisukti!

Tad lietuviams belieka kaukti į mėnulį: A-ūūū!!! (O ką daryt, jei žemėje nebėra teisybės?)

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
1418
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (767)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s