respublika.lt

Vitas TOMKUS: MAN VASARIO 16-oji PATINKA DAUG LABIAU NEI KOVO 11-oji!

+ Autoriaus trigrašis

(854)
Publikuota: 2024 vasario 17 09:16:00, Vitas TOMKUS
×
nuotr. 3 nuotr.
Arūno Bernacko koliažas

Ne dėl to, kad Basanavičių Vasario 16-ą pakeitė Landsbergis, o dėl to, kad Kovo 11-ą niekas nepasikeitė valdžioje. Tik tų pačių žmonių valdžioje pavadinimai pasikeitė: vietoj LKP CK sekretorių drg. Brazausko su drg. Juršėnu atsirado signatarai Juršėnas su Brazausku, vietoj VLKJSM sekretoriaus drg. Kumžos išdygo signataras Kumža, vietoj LTSR prokuroro Sabučio - signataras Sabutis, o vietoj komunisto Valatkos apsireiškė nuožmus signataras Valatka, bet jau nebe iš to saugumo. Ką jau man bekalbėti apie marksizmo komunizmo dėstytoją drg. Landsbergį, kuris dabar dėsto savo tiesas ne Konservatorijos auditorijai, o liaudžiai iš balkono.

 

 

Trumpiau kalbant, visi liko savo vietose, todėl ta Kovo 11-oji man nepatinka. Visai kitas reikalas yra Vasario 16-oji. Tai net avys supranta, kurios reguliariai susirenka po balkonėliu pabliauti. Savotiškas Lietuvos Haid parkas iš Londono. Tik ten savo tulžį gali išlieti visi, o mūsuose tik vienas. Tik jis turi teisę ant visų iš viršaus spjaudytis. Tas, kuris pasisavino visų signatarų balkoną. Ir Lietuvą prisisiuvo prie savo kišenės. Ką net Erlickas pastebėjo, nors kai įkala beveik nieko nemato. Bet, kai pamatė gyvą ožį balkone, akimirksniu išsiblaivė, pamanęs, kad prasidėjo „baltoji karštinė".

O ar kada nors išsiblaivys likusi banda, pardon, tauta - labai abejotinas klausimas.

P.S. Manau, išsakysiu visos bandos, pardon, tautos nuomonę, kad geriausiai įamžinti patriarchą būtų balkone. Juolab, kad jo pasirinktą vietą, pasak buvusio Vilniaus mero, Sausio tryliktosios aukoms atidavė. Profesoriaus neatsiklausę. (Patriarcho.) Tuo pačiu visame pasaulyje išgarsėtume, kaip vieninteliai pasaulyje savo fiureriui biustą arba net paminklą (jei auksarankiai meistrai spės balkoną sutvirtinti) pastatę. Fiurerių pasaulyje buvo daug, kurie mėgo mulkinti liaudį iš balkono (Leninas, Hitleris, Musolinis, Landsbergis), bet po mirties dar nė vieno neįamžino balkone. Mūsų Landsbergis bus Pirmas! Manau, jam mano idėja patiktų, nes jis visur yra pirmas. (Ypač - prie lovio.)

Autoriaus trigrašis: Pasiteisinimas: Kodėl aš nedalyauju šventėje (po balkonu), o išvykau? Priežastis ta, kad aš šventę visai kitaip įsivaizduoju... Mano sielai būtų šventė, jei nupiepęs ožys "stukačius", savo suolo draugą išdavęs Dušanskiui iš NKVD, stypsotų ne balkone, o klupėtų prieš Tautą ant kelių po balkonėliu, budelis Dušanskis, kuris žvėriškai naikino Lietuvos patriotus, būtų nepabėgęs (su Landsbergio palaiminimu) į Izraelį, o sėdėtų pas mus už grotų dėl padarytų nusikaltimų Lietuvoje, Dalia Burokevičiūtė mums nemojuotų šalia tatos rankele su pašaipia šypsenėle, skirta patriotams idiotams, kurie tyli ir kenčia dantis sukandę, o visi KGB agentai būtų neslepiami nuo savo aukų, o priešingai - kuo greičiau paviešinti, nes po jų mirties (Praėjus 75 metams!) bus labai nesmagu ir nepatogu juos gėdinti numirusius. Negi kvaileliai nesupranta, kad kentės jų vaikai ir vaikaičiai po KGB sąrašo išviešinimo, nes nebebus pas ką atsiklausti: Tėve, tave KGB privertė ar už babkes tai darei?! Su šventėm "šventieji"!!!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
1215
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (854)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar lankotės Dainų šventės renginiuose?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar kada nors šaudėte iš šaunamojo ginklo?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +19 C

+12 +17 C

+11 +19 C

+13 +21 C

+15 +23 C

+19 +24 C

0-3 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s