respublika.lt

Kolumbija paskelbė, kad sustabdys anglies eksportą į Izraelį

(16)
Publikuota: 2024 birželio 08 20:22:00, Gabija Lebednykaitė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Kolumbijos prezidentas Gustavo Petro. Socialinio tinklo nuotr.

 Kolumbijos prezidentas Gustavo Petro šeštadienį paskelbė, kad jo vyriausybė sustabdys anglies eksportą į Izraelį, kol šis tęs karą prieš „Hamas“ Gazos Ruože.

 

„Ketiname sustabdyti anglies eksportą į Izraelį, kol nebus nutrauktas genocidas“, – platformoje X rašė kairiųjų lyderis.

Gegužę G. Petro, kuris Izraelio kampaniją Gazoje vadina „genocidine“, paskelbė, kad Kolumbija nutrauks ryšius su Izraeliu dėl konflikto ir palestiniečių teritorijose atidarys ambasadą Ramaloje.

Jis taip pat pareiškė, kad Bogota nustos pirkti ginklus, pagamintus Izraelio – vieno iš pagrindinių tiekėjų Kolumbijos augumo pajėgoms.

Kolumbijos vyriausybės teigimu, anglies eksporto draudimas įsigalios praėjus penkioms dienoms po dekreto paskelbimo ir neturės įtakos prekėms, kurias jau buvo leista gabenti.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
9
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (16)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar lankotės Dainų šventės renginiuose?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar kada nors šaudėte iš šaunamojo ginklo?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +19 C

+12 +17 C

+11 +19 C

+13 +21 C

+15 +23 C

+19 +24 C

0-3 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s