Kumpis, pripažintas brangiausiu visame pasaulyje, pasirodė Londono prestižiniame parduotuvių tinkle "Selfridges", praneša BBC.
Elitinis 7 kg kumpis "Iberico" kainuoja 1,8 tūkst. svarų (2 tūkst. 940 dolerių). Prabangi mėsa pasirodė garsiosios parduotuvės, esančios Oksfordo gatvėje Londono centre, lentynose.
Reto brangumo kumpis atsirado Manuelio Mandonado (Manuel Mandonado) iniciatyva ir pastangomis - jis išaugino 50 rinktinių kiaulių Ispanijos pietvakarinėje dalyje. Kiaulėms buvo taikoma speciali dieta, dėl kurios mėsa įgavo ypač švelnų skonį.
Gyvulius paskerdus, jų mėsa buvo užsūdyta ir užkonservuota. Po trejų metų mėsa buvo įdėta į rankų darbo medines dėžes, suvyniotas į ispanų siuvėjo susiūtą užvalkalą.
"Žinovai įvertins šio išties įstabaus skonio burnoje tirpstantį ispaniškąjį kumpį, - įsitikinęs "Selfridges" darbuotojas, atsakingas už produktų supirkimus, Endriu Kavana (Andrew Cavanna). - Kumpio kaina gali pasirodyti labai didelė, bet kai susimąstysite, kiek darbo įdėta per visas jo paruošimo stadijas - nuo gyvulio auginimo iki mėsos paruošimo proceso, - suprasite, koks jis vertingas. Kiekvienas šio delikateso gramas yra unikalaus skonio".