respublika.lt

ES vadovė pranešė apie rengiamą naują migrantų grąžinimo įstatymą

(67)
Publikuota: 2024 spalio 15 08:46:00, Jūras Barauskas, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Ursula von der Leyen. EPA-Eltos nuotr.

Europos Komisija ketina pateikti pasiūlymą dėl naujo įstatymo, kuriuo bus siekiama grąžinti didesnius neteisėtų migrantų kiekius, pirmadienį šalių blokui adresuotame laiške pranešė Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

 

„Komisija pateiks pasiūlymą dėl teisės akto, kuriame grąžinamam asmeniui bus nustatytos aiškios prievolės bendradarbiauti, tokiu būdu iš esmės palengvinant grąžinimo procesą“, – atsakydama į keleto ES valstybių narių reikalavimus rašė ji.

„Bet mums reikės naujos teisinės sistemos, suteiksiančios mums daugiau galimybių imtis veiksmų“, – pridūrė U. von der Leyen laiške, ES valstybėms narėms išsiųstaame Briuselyje ketvirtadienį ir penktadienį įvyksiančio Europos viršūnių susitikimo, kuriame bus svarstomi ir migracijos klausimai.

Jos teigimu, norint palengvinti neteisėtų migrantų deportaciją, šalių blokas turi „pasiekti tam tikrą suderinimo ir pasitikėjimo lygį“, kad kiekviena valstybė narė pripažintų kitų šalių priimtus sprendimus.

Tai padėtų užtikrinti, kad „migrantai, kurių atžvilgiu vienoje šalyje jau yra priimtas sprendimas dėl deportacijos, negalėtų pasinaudoti sistemos spragomis ir išvengti deportacijos kitoje šalyje“.

Įvykdoma maždaug 20 proc. neteisėtų migrantų deportacijos orderių, teigė U. von der Leyen, pažadėdama stiprinti bendradarbiavimą su deportuotus migrantus priimančiomis trečiosiomis šalimis, be kita ko, nustatant griežtesnę vizų politiką.

„Vizų politikos suderinimas pasiteisino kaip priemonė valdyti neteisėtos migracijos į ES srautus“, – paaiškino ES vadovė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
26
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (67)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Būsimi valdantieji - socdemai, „valstiečiai" ir „vardanlietuvininkai". Kuo pasitikite labiausiai?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar turite vaikų?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +6 C

0 +4 C

+2 +7 C

+5 +11 C

+5 +11 C

+8 +12 C

0-4 m/s

0-5 m/s

0-6 m/s