Visame pasaulyje gerai žinomas danų virtuvės šefas Renė Redzepis (Rene Redzepi) dešimčiai savaičių perkėlė savo restoraną "Noma" iš Kopenhagos į Australiją - Sidnėjų.
Nors "Noma" Sidnėjuje pradėjo veikti sausį, visi staliukai visoms 10 savaičių buvo užsakyti vos per keturias minutes. Degustacinė 10-12 patiekalų vakarienė be gėrimų čia kainuoja 315 eurų. Šefas R.Redzepis į Sidnėjų atsigabeno ne tik personalą, bet ir visą techniką, kad galėtų vietinius Australijos produktus šviežiai marinuoti, rūkyti ir fermentuoti.
"Australijos kultūrai įtaką padarė tiek Europa, tiek Azija. Kai visa tai sumaišai, rezultatas stulbinantis. O patiekalų ingredientų įvairovė čia tokia egzotiška ir unikali, kad niekur kitur tokios nemačiau", - savo įspūdžiais apie Australiją dalijosi virtuvės šefas.
Tai antras kartas, kai R.Redzepis perkelia savo restoraną į kitą pasaulio vietą. Pirmą kartą šių metų pradžioje jis savo vakarienėmis džiugino Tokijo gyventojus ir svečius.
Parengta pagal dienraštį „Laisvalaikis“