Indijos Utar Pradešo valstijos valdžia nusprendė įvesti griežtas taisykles, draudžiančias kavinių ir restoranų darbuotojams šlapintis ir spjaudytis į klientų maistą. Šis sprendimas priimtas dėl didėjančio incidentų, susijusių su antisanitarine viešojo maitinimo praktika, skaičiaus, praneša žurnalas „India Today".
Pagal naujus reglamentus, kurie rengiami vadovaujant vyriausiajam valstijos ministrui Jogiui Aditjanathai (Yogi Adityanath), bus taikomos griežtos nuobaudos už sanitarinių standartų pažeidimus.
Šis sprendimas yra atsakas į atvejus, kai kavinės darbuotojai parodė absoliučią nepagarbą savo darbui ir klientams.
Anksčiau taip pat buvo panašių atvejų, kai virėjai pasirodydavo ne iš geriausios pusės.
Pavyzdžiui, 2020 m. Malaizijoje penkių žvaigždučių viešbučio virtuvės šefas buvo atleistas už tai, kad spjaudė į kinų turistų maistą. Incidentas tapo didelio atgarsio sulaukusiu skandalu ir sukėlė diskusijas socialiniuose tinkluose, kur šefas skelbė rasistinius komentarus.
Tokie įvykiai kaip šis pabrėžia būtinybę griežčiau kontroliuoti antisanitarinę praktiką maisto paslaugų pramonėje.
Utar Pradešo vyriausybė yra įsipareigojusi sukurti saugesnę aplinką klientams, taikydama griežtas bausmes už tokius nusikaltimus.
Valdžios institucijos ragina verslininkus pasirūpinti, kad jų įstaigose būtų laikomasi higienos normų.
Indijos valdžios institucijos žengia svarbų žingsnį siekdamos užtikrinti tinkamas maitinimosi sąlygas turistams.
Dabar kiekvienas klientas gali būti tikras, kad lankantis kavinėse ir restoranuose bus laikomasi visų būtinų standartų, o jo maistas netaps netinkamo elgesio objektu.