respublika.lt

Kaip iškepti tobulą picą?

(0)
Publikuota: 2017 gruodžio 16 16:00:08, Agnė VAITASIŪTĖ-KEIZIKIENĖ
×
nuotr. 3 nuotr.
Kaip iškepti tobulą picą? Stasio Žumbio nuotr.

Kas nemėgsta karštos, ką tik iš tikros krosnies ištrauktos picos? Būtent tokias sekmadienio popietę gamino ir ragavo žinomi žmonės su vaikais Vilniuje įsikūrusiame restorane „Basilico“. Neįprastą ir profesionalią picų kepimo pamoką vedė ir picų kepimui dirigavo tikras picų kepimo meistras, picajolas Mindaugas Jakubonis. Tiek mažieji, tiek jų tėveliai džiaugėsi ne tik skania pica, bet ir turiningai praleistu laiku.



Įdomūs faktai apie picą:


- Daugiausia picos pasaulyje suvalgoma šeštadieniais

 

- Neapolio picos pavadinimą jai suteikė žymusis prancūzų rašytojas Aleksandras Diuma (Alexandre Dumas), kuris aprašė patiekalą kaip pagrindinį neturtingų Neapolio gyventojų maistą

- 1889 m. birželį karalienės garbei neapolietis virtuvės šefas Rafaelė Espozito (Raffaele Esposito) sukūrė picą Margaritą, kurios gamybai naudojami produktai - pomidorai, mocarelos sūris ir bazilikas - simbolizavo Italijos vėliavą

- Žodis „pica“ pirmą kartą paminėtas lotyniškuose tekstuose apie Italijos miestą Gaetą 997 m.

- Italai yra išleidę įstatymą, kuriame smulkiai aprašytas tikros picos receptas. Jo laikymąsi prižiūri specialūs vyriausybės inspektoriai

- Brangiausią pasaulyje picą „Louis XIII“ gamina italų kulinarijos virtuozas Renatas Viola. Ji kainuoja 8300 eurų ir yra paruošta iš juodųjų buivolių pieno sūrio, raudonųjų langustų, trijų tipų ikrų, omarų, krevečių ir konjako „Remy Martin Louis XIII“

Parmos picos receptas:

Tešlai:
1,7 kg kvietinių miltų
1 l minkšto vandens
55 g smulkios jūros druskos
20 g aukštos kokybės pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
10 g sausų mielių


Tešlos gaminimas:

1.    Ištirpiname vandenyje druską ir mieles

2.    Supilame aliejų ir išmaišome

3.    Palengva pilame į vandenį miltus ir maišome rankomis, kol susidarys vientisa masė

4.    Labai gerai suminkome į didelį burbulą ir paliekame po drėgnu rankšluosčiu 1 val.

5.    Atskiriame tešlą po 250 g ir uždengiame plėvele ant padėklo.

6.    Paliekame kilti 6/8 val.

Padažui:

4-5 vnt. konservuotų pomidorų

česnako skiltelės

alyvuogių aliejaus

šviežių bazilikų

druskos ir pipirų pagal skonį

Padažo gaminimas:

Konservuotus pomidorus trintuvu lengvai sutriname su česnaku, alyvuogių aliejumi, pipirais, druska ir šviežiu baziliku.

Ingredientai ant picos:

Džiugo sūrio

Mocarelos sūrio

Vytinto kumpio

Raudonėlio

Gražgarsčių

Maskarponės sūrio

Picos formavimas:

Tešlą iškočiojame, dedame padažo, sūrio ir kumpio. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ant iškepusios picos barstome raudonėlį, šviežias gražgarstes ir uždedame maskarponės sūrio.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F

Sekite mus „Google“ naujienose.

Esame Facebook: būk su mumis Facebook

Esame Youtube: būk su mumis Youtube

Esame Telegram: būk su mumis Telegram

Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar skaičiavote, kiek mokėtumėte NT mokesčio, jei toks būtų įvestas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar lankėtės Rusijoje arba Baltarusijoje per pastaruosius trejus metus?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +9 C

0 +5 C

-2 +5 C

+7 +13 C

+7 +11 C

+6 +11 C

0-5 m/s

0-6 m/s

0-4 m/s