Būtinai išbandykite bulvinių blynų receptą su pasakiškai skaniu varkšės kremu!
Užteks ir šeimą pamaitinti ir kaimyną pavaišinti!
Jums reikės:
• 2-3 kg bulvių
• 1 svogūno
• 2 kiaušinių
• 2 šk. miltų
• Druskos
• Pipirų
• Persilado
• Aliejaus kepimui
Varškės kremas:
• 400 g varkšės
• 3 šk. grietinės
• 3-4 česnako skiltelės
• Persilado
Gaminimo eiga:
1. Bulves ir svogūną sutarkuojame. Pagardiname druska, prieskoniais. Įmušame kiaušinius, beriame miltus ir gerai išmaišome.
2. Įkaitiname aliejų ir pradedame kepti blynus kol gražiai ir traškiai apskrus.
3. Ruošiame varškės kremą - visus ingridientus maisto smulkintuvo pagalba sutriname iki kreminės konsistencijos.
4. Varškės kremą dedame ant karštų blynų, pabarstome persiladu.
Patarimai:
• Varškės kremą labai tinka pagardinti šviežiu agurku, žalumynais ar lašišos gabalėliu.
• Jei norite skystesnio varškės kremo naudokite natūralų jogurtą.