Blynai - kiekvienoje šeimoje, o ypač kurioje yra ir vaikų, sulaukia didžiausio džiaugsmo. Ir nesvarbu ar juos ruošime pusryčiams ar vakarienei, ar koks metų laikas, nes blynai gali būti patys įvairiausi, valgomi su įvairiais priedais, uogomis, uogiene ar net šokoladu, karamele, ar riešutų sviestu.
Taip pat mes juos kepame pačių įvairiausių formų: tradiciniai lietiniai ir jų variacijos su įdarais, širdelių formos čirviniai blynai, maži blyneliai su obuoliais ir cinamonu ir pan.
Todėl siūlau išbandyti keliatą nors ir paprastų, bet labai pamėgtų receptų.
Lietiniai blynai
Jums reikės ( blynų užteks 4 asmenų šeimai):
Blynų gaminimo eiga:
1. Kiaušinius, su druska, cukrumi ir aliejumi lengvai paplakame plakimo šluotele.
2. Į atskirą indą supilame vandenį ir pieną. Pusę šio kiekio supilame į kiaušinio plakinį.
3. Suberiame visus miltus. Labai gerai išmaišome. Gausis tiršta ir gana sunki tešla.
4. Po truputį maišant supilame likusį pieną su vandeniu. Tešla gražiai atsiskies ir taps gana skysta. Pilant ne visą skystį iš karto, o per du kartus, būsime garantuoti, kad tešla pavyks ir nebus gumuliukų.
5. Jei turime laiko, tešlą paliekame pastovėti (nors apie 30 min), kad miltai išbrinktų ir išsiskirtų glitimas. Tuomet blynai gražiai liesis keptuvėje ir neplyš.
6.Kepame blynus. Įkaitintą keptuvę patepame lašeliu aliejaus ir pilame tešlą, gražiai formuodami blynus. Gražiai apkepus, apverčiame.
Blynai valgomi su pačiais įvairiausiais pagardais: šaldytomis uogomis, uogiene, grietine, karamele, riešutų sviestu, lydytu šokoladu, maskarpone ir t.t.
Taip pat su lietiniais galime sukurti kas kartą vis naują receptą, įvyniodami pačius įvairiausius įdarus. Smaližiai džiaugsis gavę blyną su varškės, razinų bei bananų įdaru. O norintiems sočiau pavalgyti, siūlau pasigaminti su mėsos, kumpio, sūrio ar daržovių įdaru.
Įvyniotus blynus lengvai apkepkite keptuvėje.