Nors atrodo parduotuvių lentynos lūžta nuo duonos pasiūlos, tačiau namie kepta duona nustebins ne tik namiškius, bet ir svečią. Jei dar nebandėte, siūlau išbandyti.
Naminė duona - Jums reikės:
Naminė duona - gaminimo eiga:
1. Visus sausus produktus suberiame į dubenį ir sumaišome.
2. Dedame raugą.
3. Po truputį pilame vandenį ir ranka minkome, kad neliktų sausų ingridientų, o vanduo visas susigertų. Tešla turi būti sunki, lipni, ganėtinai skysta.
4. Į stiklainiuką atsidedame apie 200-300 g tešlos, kad kitam kepimui vėl turėtume šviežio raugo.
5. Tešlą sukrečiame į kepimo formą. Jei naudosite silikoninę - jokių riebalų, ar kepimo popieriaus nereikės.
6. Tešlos paviršių paglostome drėgna ranka.
7.Užbarstome saulėgrąžomis.
8. Paruoštą naminę duoną ir raugo stiklainiuką padedame šiltai pakilti 8-12 val. Kai jau matome, kad tešla pakilo, galime kepti. Raugą dedame į šaldytuvą.
9. Kepame 180 °C , 1 val.15 min, orkaitės rėžimu „viršus - apačia".
10. Iškeptą naminę duoną išimame iš kepimo formos ir susukame į švarią drobę ar rankšluostėlį. Leidžiame ramiai atvėsti.
Naminės duonos - patarimai: