Varškės tešlos pica. Varškės tešla - kiek neįprastas, bet puikus receptas, kaip greitai ir skaniai pasigaminti picos pagrindą. Juk ne visada turime laiko ruošti mielinę tešlą, o panaudojus varškę galime išsikepti minkštą ir labai skanią picą.
Jums reikės:
330 g varškės (9%)
200 ml kefyro
Druskos (dosnus žiupsnis į tešlą ir į pomidorų padažą)
500 g miltų
6 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
240 g skardinė konservuotų pomidorų
3 skiltelės česnako
80 - 100 g fermentinio arba kietojo sūrio
120 g mocarelos
Raudonėlių
Pipirų
Picos prieskonių
Gaminimo eiga:
Į dubenį beriame varškę, druską, pilame kefyrą ir sumaišome. Suberiame miltus ir alyvuogių aliejų. Viską gerai išminkome.
Ant miltuoto paviršiaus išsikočiojame tešlą. Tešla gaunasi labai elastinga, tvirta ir tolygi. Neplyšta ir nebyra.
Kepimo formą pabarstome miltais ir perkeliame picos pagrindą.
Pasiruošiame pomidorų padažą. Konservuotos pomidorus su išspaustu česnaku, pipirais ir druska sublenderiuojame.
Šiuo padažu tepame picos pagrindą, beriame sūrį.
Kepame apie 20-25 min, 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patarimai:
Picos ingriedientus galite keisti ir dėti pagal savo skonį ir fantaziją.
Ši tešla yra tinkama ir kibinams bei pyragėliams.
Vaikams labai patiko, todėl rekomenduoju vaikų gimtadienio vakarėliams. Supjausčius - gali būti puikus vieno kąsnio užkandis.