Šis pyragas su vištiena skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Tai puikus kepinys tiek namuose, tiek įsidėti į kelionę ar iškylą, gražus - nusinešti į svečius. Patogus valgyti. Įdaro variacijos gali būti pačios įvairiausios arba tai - ką rasite šaldytuve.
Jums reikės:
250 g miltų
100 g šalto sviesto
5 kiaušinių
350 g vištienos
1 rūkyta dešrelė
150 g grietinės
150 g fermentinio sūrio
Džiovintų pomidorų (nebūtinai)
100 g žaliųjų žirnelių (gali būti šaldyti)
100 g kukurūzų (gali būti šaldyti arba konservuoti)
Druskos
1 arbat. šaukštelis cukraus
Juodųjų pipirų
Čiobrelio
Kario
Kumino
Persilado
Vištienos prieskonių
Gaminimo eiga:
Sutarkuojame šaltą sviestą, vis pavoliojant jį miltuose. Turi gautis sviestiniai trupiniai.
Beriame druską, cukrų, ir žiupsnį čiobrelių (pagal skonį). Ir gerai permaišome.
Atskirai inde išplakame 2 kiaušinius su persiladu ir supilame į trupinių tešlą.
Gerai perminkome ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime įdarą. Neišsigąskite, kad tešla gausis gana sausa ir biri.
Pasiruošiame vištieną. Tai gali būti vištienos krūtinėlė pabarstyta vištienos prieskoniais ir iškepta. Arba puikiai tiks keptos vištos likučiai ar kitaip paruošta mėsa. Supjaustome ją gabalėliais. Į draugiją įpjaustome rūkytą dešrelę, kuri suteiks sodresnio skonio.
Sutarkuojame sūrį. Beriame žirnelius ir kukurūzus. Paskaniname druska, pipirais, kariu bei kuminu (pagal skonį).
Išplakame 3 kiaušinius, dedame grietinę, persiladą ir dar kartą permaišome. Kiaušinių plakinį pilame ant vištienos. Sumaišome.
Iš šaldytuvo traukiame tešlą. Suberiame į kepimo formą ir lengvai pirštais suformuojame padą su pakeltu kraštu. Tešla bus vis dar biri, bet kepant ji taps vientisa ir sutvirtės.
Kepti 10 min., 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet ištraukti ir supilti įdarą. Ir dar kepti apie 40 min., 200 laipsnių temperatūroje.
Iškeptas pyragas Jūsų stalui!