Jums nereikės daug laiko praleisti virtuvėje, kad pasimėgautumėte šiuo desertu! Nekeptas, labai gražiai atrodantis, paruošiamas per 10 min, maistingas ir su nedideliu kiekiu cukraus.
Jums reikės:
• 100 g pistacijų
• 100 g maskarponės
• 50 g kondensuoto pieno
• Vyšnių uogienės
Darbo eiga:
1. Pistacijas smulkintuvo pagalba susmulkiname iki trupinių.
2. Maskarpone ir kondensuotą pieną išplakame iki kreminės konsistencijos.
3. Sluoksniuojame desertą stiklinėse ar taurėse. Pirmas sluoksnis - pistacijų trupiniai (1/2 turimo kiekio), antras - maskarponės kremas ir uogienė. Viršutinis sluoksnis - likę pistacijų trupiniai.
4. Viršų puošti galima kitais mėgstamais riešutais ar uogomis.
Patarimai:
1. Maskarponės kremą galima pakeisti ir kt mėgstamu kremu ar plakta grietinėle.
2. Uogienę rinkitės rūgštesnę.