Kulinarinių laidų vedėja žurnalistė Beata Nicholson (36), prieš porą metų iš Didžiosios Britanijos su visa šeima grįžusi į Lietuvą, šiemet Kalėdas švenčia gimtinėje.
„Tai - ypatingas laikas, labai mėgstu šventines tradicijas, o eglutę papuošiu dar gruodžio pradžioje. Mūsų šeimoje taip susiklostė, kad jau daugelį metų vienodai puoselėjame ir angliškas, ir lietuviškas tradicijas. Kūčių vakarą pradedame malda, „plotkelėmis“ ir, žinoma, turime dvylika tradicinių vegetariškų patiekalų, o Kalėdoms jau kepame paukščius ir viską ruošiame angliškai“, - sakė Beata. Žinomai kulinarei bene smagiausia švenčių dalis, be abejo, – maisto ruošimas. „Jei to nedarau, man šventės kažkokios ne tokios, bet džiaugiuosi, kad kiekvienais metais pavyksta nepersivalgyti ir neprigaminti per daug. Jokio malonumo tą pačią silkę valgyti savaitę, - sakė ji. - Praėję metai buvo kaip niekad darbingi ir turtingi įvykių bei projektų. Išsipildė ilgametė svajonė – anglų kalba parašyta knyga apie lietuvišką virtuvę, ten yra ir Kūčių skyrius, neseniai pasirodė ir lietuviškas knygos variantas. Taip pat šiais metais mano šventinis stalas bus padengtas mano namų kolekcijos gaminiais. Juk svarbu ir tai, kaip papuošiame stalą. Nesu iš tų, kurios pusę dienos dirba prie stalo dekoro, bet džiaugiuosi, kad tai galima padaryti panaudojant keletą detalių ar ryškesnį takelį. Nebūtina persistengti, bet nors truptį pasistengti reikia, juk gyventi turime gražiai, o stalo manieros yra svarbi gražaus gyvenimo dalis“.
Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“